2022. augusztus 13. szombat Ipoly

Hírek - Agrárpénzek

Közel a forint másfél éves mélypontja

Már kedden 314 fölé gyengült a forint az euróval szemben, és a szerdai napot is onnan kezdte. Ez azt jelenti, hogy kézzel fogható közelségbe került a másfél éves mélypont a magyar deviza szempontjából. A dollár az új Fed-elnök szavaira mozdult meg, méghozzá az erősödés felé.
 
 

Ma reggel 314,25-nél járt a forint az euróval szemben, ez egy hajszállal volt magasabb a kedd esti jegyzésnél. Az utóbbi napokban apró lépésekkel araszolt felfelé a forint, a hét elején pedig már idei mélypontjára esett az euró ellenében. Innen azonban már csak egy lépés a másfél éves mélypont 315 felett.

Közel a forint másfél éves mélypontja


Tavaly decemberben 315,2-nél volt az árfolyam csúcsa, azt leszámítva 2016 júniusa óta nem volt stabilan 315 felett a jegyzés. A dollárral szemben szerda reggel 256,71-nél járunk, míg a svájci frank 273 forintba kerül.

Közel a forint másfél éves mélypontja


A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is minimális gyengüléssel kezdte a kereskedést, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel minimálisan gyengült a dollárral szemben. A török líra 0,2 százalékkal, míg a dél-afrikai rand csak kismértékben erősödött.

Az euró-dollár árfolyamban tegnap a nap második felére erősödésbe kapcsolt az amerikai deviza, így majdnem 1,22-ig süllyedt a jegyzés. A mai nap 0,1 százalékos korrekcióval indult, így 1,2237-nél áll éppen az árfolyam. Közben a japán jen 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font stagnált.

Közel a forint másfél éves mélypontja

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!