Kurkumával színezett csirkehús Vácnál - jön a büntetés

agrarszektor.hu
Illegálisan működő, élelmiszerhamisítással is foglalkozó baromfitelepet lepleztek le a hatóságok két Vác környéki településen, hatósági bejelenést követően - számol be az Agromonitor.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A szabálytalanságra a Dunakeszin működő Nagy Csibe Kft.-hez tartozó baromfivágóhíddal szemben levő helyiségben bukkantak: nem megfelelő higiéniai körülmények között, engedély nélkül vágtak baromfit, a rossz minőségű húst pedig kurkuma oldatba mártották, hogy kedvezőbb színt kapjon.

A Pest megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság hatósági állatorvosai az itt talált 22 kilogramm kurkuma por felhasználását megtiltották, az összesen 1540 kilogramm vágott baromfit és belsőséget lefoglalták valamint elrendelték az ATEV által történő elszállítását és ártalmatlanítását. Az ugyanebből a vágásból származó 1274 kilogramm mennyiségű, már kiszállított vágott baromfi visszahívták és szintén ártalmatlanították.

Hasonló állapotokat és szintén kurkumával színezett, 999 kilogramm baromfit talált a hatóság, ahol az előbbi helyszínhez hasonlatosan járt el.

Az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság váci kerületi főállatorvosa mindkét ügyben illegális vágóhelyen történő engedély nélküli élelmiszer-előállítás, baromfihús tiltott kezelése (festése) révén elkövetett élelmiszer-hamisítás miatt hatósági eljárást indított - közölte a NÉBIH.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?