2020. június 7. vasárnap Róbert

Hírek - Agrárpénzek

Kurkumával színezett csirkehús Vácnál - jön a büntetés

Illegálisan működő, élelmiszerhamisítással is foglalkozó baromfitelepet lepleztek le a hatóságok két Vác környéki településen, hatósági bejelenést követően - számol be az Agromonitor.
 
 

A szabálytalanságra a Dunakeszin működő Nagy Csibe Kft.-hez tartozó baromfivágóhíddal szemben levő helyiségben bukkantak: nem megfelelő higiéniai körülmények között, engedély nélkül vágtak baromfit, a rossz minőségű húst pedig kurkuma oldatba mártották, hogy kedvezőbb színt kapjon.

A Pest megyei élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság hatósági állatorvosai az itt talált 22 kilogramm kurkuma por felhasználását megtiltották, az összesen 1540 kilogramm vágott baromfit és belsőséget lefoglalták valamint elrendelték az ATEV által történő elszállítását és ártalmatlanítását. Az ugyanebből a vágásból származó 1274 kilogramm mennyiségű, már kiszállított vágott baromfi visszahívták és szintén ártalmatlanították.

Hasonló állapotokat és szintén kurkumával színezett, 999 kilogramm baromfit talált a hatóság, ahol az előbbi helyszínhez hasonlatosan járt el.

Az élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóság váci kerületi főállatorvosa mindkét ügyben illegális vágóhelyen történő engedély nélküli élelmiszer-előállítás, baromfihús tiltott kezelése (festése) révén elkövetett élelmiszer-hamisítás miatt hatósági eljárást indított - közölte a NÉBIH.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu