Küzdenek a gyilkos vírusok ellen: kétmilliárdnyi pluszpénz a sertés- és a baromfitartóknak

Küzdenek a gyilkos vírusok ellen: kétmilliárdnyi pluszpénz a sertés- és a baromfitartóknak

agrarszektor.hu
Összesen kétmilliárd forint többlettámogatást nyújt az Agrárminisztérium a sertés- és a baromfitartóknak a Vidékfejlesztési Programban (VP). A pluszforrásokat járványvédelmi fejlesztésekre használhatják fel a termelők.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Március végéig a sertés- és a baromfiágazat egyaránt egy-egy milliárd forint plusztámogatáshoz jut a Vidékfejlesztési Programban - jelentette be Nagy István agrárminiszter a budapesti AGROmashEXPO mezőgazdasági gépkiállításon. A többlettámogatás érdekében a tárca újranyitja az állattartó telepek korszerűsítését célzó (átk-s) pályázati felhívást a VP-ben.

A miniszteri bejelentés szerint a pluszforrásokat kifejezetten járványvédelmi beruházásokhoz használhatják fel a gazdálkodók. A minisztérium a döntéssel azt kívánja elérni, hogy az állattartó telepek legyenek felkészültebbek a sertéspestis és a madárinfluenza elleni védekezésben. A VP-s pénzeket többek között kerítések létesítésére, fertőtlenítő berendezésekre és telepi állatihulla-égetők létesítésére fordíthatják a termelők.

A tárca kész a források bővítésére is, ha a fejlesztési szándékok meghaladják a meghatározott összeget. A minisztérium az összes járványvédelmi gazdálkodói igényt ki szeretné elégíteni - hangsúlyozta a miniszter.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03