2020. február 29. szombat Albin

Hírek - Agrárpénzek

Látványosan nőtt a munkavédelmi ellenőrzések száma - Ez az oka

Mintegy 30 százalékkal csökkent a munkabalesetek száma az agráriumban 2018-ban. Az agármunkáltatók 2016-ban 837, míg 2017-ben 654 munkabalesetet jelentettek a munkavédelmi hatóságnak, az előzetes adatok szerint pedig tavaly tovább csökkent a balesetek száma a szektorban. A munkavédelmi ellenőrzések száma 2018-ban a korábbi évek dupláját tette ki.
 
 

2018-ban nagyobb számban történtek munkavédelmi ellenőrzések az agrárszektorban, mint az azt megelőző években. A baleseti helyzet javítása érdekében ugyanis az ellenőrzések száma a korábbi évek dupláját tette ki tavaly, 1530 munkáltatónál volt ugyanis vizsgálat.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.


A munkavédelmi ellenőrzések, főként a kampány és a célvizsgálat eredményeképpen mintegy 30 százalékkal csökkent a halálos balesetek száma 2018-ban az agráriumban. Ez az előző évekhez képest további csökkenést jelent, 2016-ban ugyanis 837, míg 2017-ben 654 munkabalesetet jelentettek a munkavédelmi hatóságnak. 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu