2021. április 17. szombat Rudolf

Hírek - Agrárpénzek

Lázár: 2017-ben a kifizetések éve jön

Az uniós támogatásoknál 2016 a pályázatok éve lesz, míg 2017 a kifizetéseké és a megvalósítás megkezdéséé – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén. Az 1300 milliárd forintos Vidékfejlesztési Programban eddig 942 milliárd forintnyi pályázatot írtak ki.
 
 

A kormány tartja magát célkitűzéséhez, miszerint az európai uniós támogatások jelenlegi ciklusának összes pályázatát kiírják 2017. március 31-ig – hangoztatta az MTI szerint Lázár János. Vidékfejlesztésre 1294 milliárd forintos uniós támogatás jut a teljes - több mint 8900 milliárd forintos - uniós kasszából. A vidékfejlesztésben a kormányprogram szerint a támogatások 80 százalékát a kis- és közepes gazdaságok, 20 százalékát a nagygazdaságok felé szeretnék fordítani, de húszmilliárd forintos többletkeretet biztosítanak arra, hogy a nagyüzemek jó pályázatai támogatásban részesülhessenek.

A Vidékfejlesztési Programban eddig 38 jogcímen 942,5 milliárd forintnyi pályázatot írtak ki - közölte Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség államtitkára. Ebből 476 milliárdnyit zártak le, illetve függesztettek fel.

Elköltöttek százmilliárdokat, de Lázár szerint semmi nem változott
Megbízták a KPMG Magyarországot azzal, hogy készítsen egy tanulmányt a 2007 és 2013 közötti forrásfelhasználásáról. Ennek alapján "az agráriumban elköltött száz- és ezermilliárdok ellenére az agrárium termelékenysége, produktivitása jelentős mértékben nem változott" – fogalmazott a bizottsági ülésen Lázár János.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu