Lázár János: nagyon komoly károk fenyegetnek

agrarszektor.hu
Várhatóan költségvetésen belüli, rendkívüli átcsoportosításról dönt február 11-én a kormány a belvízi védekezés fokozása érdekében. Az idén akár 150 ezer hektár is kieshet a művelésből, és ez komoly nemzetgazdasági károkat okozhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Február 11-én dönt a kormány a belvízi védekezéshez szükséges források átcsoportosításáról - jelentette be az MTI szerint a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. Tájékoztatása szerint most mintegy 100-120 ezer hektár áll tartósan víz alatt, elsősorban az ország keleti, délkeleti térségében. A belvíz már több helyen nehezítette az őszi betakarítást, és akár 150 ezer hektár is kieshet az idén a művelésből, komoly nemzetgazdasági kárt okozva ezzel.

A földművelésügyi és a belügyminiszternek a február 11-i kormányülésen kell beszámolnia arról, hogy a vízügyi igazgatóságok milyen forrásokat igényelnek a belvízmentesítés felgyorsítására. Az ehhez szükséges, a költségvetésen belüli rendkívüli átcsoportosításról ezen az ülésen dönt is a kormány - közölte a miniszter.

Lázár János kifejtette, az elmúlt időszak eredményei bizonyítják, hogy nem feltétlenül van szükség új belvízelvezető rendszerekre, az elmúlt száz évben épült csatornák megfelelő karbantartással képesek lennének a víz elvezetésére. A védműveknek a közmunkaprogram keretében elvégzett megtisztítása több helyen is évtizedek óta jelentkező problémákat oldott meg - tette hozzá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?