2019. szeptember 22. vasárnap Móric

Hírek - Agrárpénzek

Lázárék megoldották: meglepetés pénzek jönnek a gazdáknak

Megkezdte a támogatási előlegek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Programból (VP) finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási támogatásoknál. Néhány nap alatt 15 milliárd forint kifizetését tervezik.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Megindult a VP-ből finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási és az ökológiai (ÖKO) támogatások előlegeinek kifizetését, így a napokban minden jogosult számlájára megérkezik a megítélt összeg – írja a Magyar Idők. November végéig 15 milliárd forintot meghaladó összeg kifizetését tervezik.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


A napokban azok a gazdálkodók kaphatják meg a nekik járó összeget, akiknél az előzetes ellenőrzések rendben lezárultak, a kifizető ügynökség pedig mindent rendben talált. Körülbelül 6800 gazdálkodó juthat így támogatáshoz – közölte a lap.

Mint ismert, az MVH tizenegy jogcímen fizetett eddig támogatási előleget. Ezek azonban a közvetlen kifizetésekhez tartozó jogcímek voltak, vagyis vidékfejlesztési nem volt közöttük. Az MVH most annak nyomán kezdte meg a két vidékfejlesztési támogatás előlegeinek kifizetését, hogy a Lázár János vezette Miniszterelnökség a hivatal felügyeletét átvette Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozó agrártárcától.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu