2019. szeptember 16. hétfő Edit

Hírek - Agrárpénzek

Lezárultak a magyar-szerb közös jégálhárító rendszer előkészületei

Több mint 30 millió forintból befejeződött annak a magyar-szerb jégkárelhárító rendszernek az előkészítése, melynek megvalósítása Magyarország két határ menti megyéjét és a Vajdaság északi részét védheti meg a jégesők következményeitől - közölte a projektzáró rendezvényen a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke csütörtökön, Jánoshalmán.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Bányai Gábor elmondta, hogy a projekt előkészítésére közel 100 ezer euró uniós támogatást nyert korábban a Szerb Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet, a Vajdasági Magyar Gazdák Szövetsége, valamint a Bács-Kiskun megyei önkormányzat.

Az önerővel együtt 116 ezer eurót meghaladó forrásból elkészült a becslések szerint mintegy másfél milliárd forintba kerülő beruházás megvalósíthatósági tanulmánya. A dokumentum igazolja, hogy a szerb rakétatechnológiát alkalmazó rendszer hatékonyan védené Bács-Kiskun és Csongrád megyét, valamint a Vajdaság északi részét a jégesők által okozott károktól.

(MTI)


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu