2020. augusztus 14. péntek Marcell

Hírek - Agrárpénzek

Lökést adott az áraknak az USDA-jelentés

A vártnál kedvezőbb tartalommal érkezett meg péntek délután az amerikai mezőgazdasági minisztérium jelentése, melynek hatására a három nagy árfolyamai sikeresen korrigálták vissza az elmúlt hetekben elszenvedett veszteségeik egy részét.
 
 

Az események pozitív alakulását azonban nem árt óvatosan kezelni – figyelmeztet Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője. Az USDA riport hatása önmagában csak rövidtávú emelkedésre, kisebb korrekcióra lesz elegendő, egyértelmű trendfordulóról nem lehet egyelőre beszélni.

A pénteken még közel 14 centes veszteséggel 680 centen záró kukorica jelenleg élénk kereskedés mellett közel 30 centes emelkedést mondhat magáénak. Ezzel azonban valószínűleg az ereje nagyobb része el is fogy, legfeljebb 740 centig történő emelkedés van még benne, melyet követően az csökkenő trend folytatódása várható.


A búza árfolyama is hasonlóképpen alakul annyi különbséggel, hogy már pénteken is közel másfél százalékos emelkedést tudott produkálni, melyhez ma egyelőre két százalékos többletet tudott hozzátenni, így pillanatnyilag 771 centen áll. A Solar Capital kereskedője szerint azonban kétséges, hogy egy újabb 10-20 centes emelkedésnél többre lehet számítani, valószínűleg a 780-790 centes szinten áll meg, majd fordul ismét csökkenőbe az árfolyam.


A szója piacán is egyelőre optimizmus uralkodik, jelenleg 19 centet emelkedett az 1377 centes nyitóárfolyamhoz képest, ugyanakkor valószínűleg itt fogy majd el leglátványosabban az USDA-riport ereje, 2-3 héten belül vélhetően inkább az 1300-1350 centes sávban állapodik meg az árfolyam.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Sustainable World 2020

  A Portfolio első zöld konferenciája - a jövő vállalatainak

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu