Ma termel utoljára a gyulai húsüzem

agrarszektor.hu
A felszámolást bonyolító cég nem tervezi a Gyulai Húskombinát teljes leállítását az eljárás alatt sem, a vállalat vezérigazgatója szerint azonban jövő héttől nem tudják tovább finanszírozni termelést.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Hitelintézeti Felszámoló Nonprofit Kft. korábban ígéretet tett a szakszervezeteknek arra, hogy a termelés a felszámolás alatt sem áll le, Petrusán Györgyné szakszervezeti elnök még a dolgozók körében uralkodó teljes bizonytalanságról számol be. Erre csak ráerősítettek Ruck János vezérigazgató szavai, aki a húskombinát utolsó tartalékainak kimerüléséről beszélt a tegnapi munkásgyűlésen. "A számlavezető bankok 11 napja a húskombinát számlájára befolyt árbevétel lehívását sem engedélyezik a hiteltartozások miatt, és a pénzek részleges engedményezésében sem vezettek eredményre a tárgyalások." - mondta el a vezérigazgató. A társaság tartozása összesen mintegy 3 milliárdra rúg, melyből 1,2 milliárd a forgóeszköz hitel összege, a többi hosszúlejáratú, beruházási célú hitel.

A mai nap az utolsó, melyen még folyik a termelés, ennyi alapanyag megvásárlására volt még ugyanis pénze a vállalatnak. A hét többi napján a négyszáz dolgozóból 150-200 ember dolgozik majd tovább a szeletelő üzemben, a csomagolóban és a raktárakban, illetve logisztikai feladatok ellátására. Ruck János szerint eddig azért nem kezdeményezték a dolgozók elbocsátását, mert minden jel a termelés folytatására mutatott, de azóta kiderült, a kiemelt státusz nem garantálja ezt. A húskombinát sorsa a vezérigazgató szerint napokon belül eldőlhet, a 15 napos fellebbezési határidő ugyanis lerövidíthető, ha erről a jogáról a vállalat lemond. A javaslatot ma tárgyalja meg az igazgatótanács.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03