Magas piaci árak, több hazai búza

agrarszektor.hu
Magas szinten stabilizálódni látszanak a piaci árak a hazai és az európai terméskiesések hatására - írja az MTI.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Úgy tűnik, a várakozásokkal ellentétben a korábban becsült 3 millió tonnás országos termésmennyiségnél több lesz a gabonahozam, bár így is átlag alatt marad. A várható mennyiség lefedi az ország igényét, és némi exportra is lehetőséget ad - tudatta Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár.

Az őszi-téli aszály miatt idén 1,1 millió hektárra nőtt a búza vetésterülete. Ezt az időszakot leginkább a repce sínylette meg. Az épen maradt repcevetés nagysága 160 ezer hektár, a termés itt is gyengének ígérkezik, azonban a kipusztult repce helyére vetett kukorica- és napraforgóhozam várhatóan kedvező lesz.

Augusztusi lejáratra az étkezési búza esetében tonnánként 53 ezer, takarmányárpánál 50 ezer, kukoricánál 47 ezer, míg repce esetében 135 ezer, a napraforgónál pedig 125 ezer forintra szólnak a hazai tőzsdei jegyzések, tehát a hazai és az európai árak magas szinten stabilizálódnak.

 

forrás: Napi.hu

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?