2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Agrárpénzek

Magyar almaszállítmányok indultak Oroszországba

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter négy évre szóló megállapodást kötött az ötezer üzletet és tizenöt logisztikai központot üzemeltető Magnit áruházlánc importigazgatójával, miszerint a cég mostantól friss zöldséget és gyümölcsöt vásárol Magyarországról, ennek értelmében pedig el is indulhatott az első magyar almát szállító kamion Oroszországba- írja a Magyar Hírlap.
 
 

A szerződés alapján a Magnit tízmillió euró értékben vásárol majd friss magyar zöldséget és gyümölcsöt, az első adag után pedig hetente tizenhat szállítmány szabolcsi és zalai almát várnak Oroszországban.

Az Oroszországba irányuló export jelentősen fellendült, sőt, a közeljövőben magyar kínai kel és eperszállítmányok is megindulhatnak. „A magyar agrárdiplomácia kiemelkedő sikere, hogy alig három hónapos tárgyalássorozat eredményeként százhuszonhat magyar húsüzem és három tejfeldolgozó kapott orosz piacokra érvényes exportengedélyt.” – tette hozzá a szaktárca.

A megállapodásnak köszönhetően rengeteg termelő juthat piachoz, az ültetvények korszerűsítésével és telepítésével hazánk akár negyven–ötvenezer tonnányi almát is exportálhatna Oroszországba.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!