Magyar almaszállítmányok indultak Oroszországba

agrarszektor.hu
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter négy évre szóló megállapodást kötött az ötezer üzletet és tizenöt logisztikai központot üzemeltető Magnit áruházlánc importigazgatójával, miszerint a cég mostantól friss zöldséget és gyümölcsöt vásárol Magyarországról, ennek értelmében pedig el is indulhatott az első magyar almát szállító kamion Oroszországba- írja a Magyar Hírlap.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szerződés alapján a Magnit tízmillió euró értékben vásárol majd friss magyar zöldséget és gyümölcsöt, az első adag után pedig hetente tizenhat szállítmány szabolcsi és zalai almát várnak Oroszországban.

Az Oroszországba irányuló export jelentősen fellendült, sőt, a közeljövőben magyar kínai kel és eperszállítmányok is megindulhatnak. "A magyar agrárdiplomácia kiemelkedő sikere, hogy alig három hónapos tárgyalássorozat eredményeként százhuszonhat magyar húsüzem és három tejfeldolgozó kapott orosz piacokra érvényes exportengedélyt." - tette hozzá a szaktárca.

A megállapodásnak köszönhetően rengeteg termelő juthat piachoz, az ültetvények korszerűsítésével és telepítésével hazánk akár negyven-ötvenezer tonnányi almát is exportálhatna Oroszországba.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?