2022. augusztus 11. csütörtök Zsuzsanna, Tiborc

Hírek - Agrárpénzek

Magyar kereskedőház nyílt Ghánában

Megnyílt az első afrikai magyar kereskedőház Accrában, Ghána fővárosában, ezzel tizenháromra bővült a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) külképviseleteinek száma - közölte a MNKH kedden az MTI-vel. Az új kereskedőház Accra kereskedelmi és diplomáciai negyedében található.
 
 

A globális nyitás egyik legfontosabb célkitűzése, hogy csökkenjen a magyar gazdaság függése az Európai Uniótól - hangsúlyozta Kerekes György, az MNKH vezérigazgatója. Hozzátette: a Közel- és Távol-Keleten, több FÁK-tagországban és a Balkánon nyitott külképviseletek azért jöttek létre, hogy elősegítsék a magyar kis- és középvállalkozások unión kívüli exporttevékenységét.


Fotó: Sura Nualpradid, Shutterstock.com

A megnyitón jelen volt Kwasi Quartey, Ghána külügyminiszter-helyettese és Mahama Ayariga ifjúsági és sportminiszter is. Mahama Ayariga arról beszélt, hogy a két ország közötti együttműködést időszerű volt elkezdeni, miután számos olyan terület van - például az infrastrukturális beruházások, mezőgazdaság, szállítmányozás, építőipar -, ahol kölcsönösen élvezhetjük a kiépülő kapcsolatok előnyeit.

A MNKH közleményében ismerteti: Ghána a világ egyik leggyorsabban fejlődő országa, 2012-ben 7,9 százalékkal, 40 milliárd dollárra nőtt a köztársaság hazai összterméke (GDP), emellett gazdasági és politikai szempontból az egyik legstabilabb állam Afrikában.

Ghánában kereslet elsősorban új és használt mezőgazdasági és ipari gépekre, gyógyszer-alapanyagokra, ipari vegyszerekre, megújuló energiák biztosítására, valamint olaj- és gázfeldolgozásra mutatkozik. Várhatóan különféle infrastruktúra-fejlesztő projektekre is igény lesz, mint például a kórházak, erőművek, halászkikötők, vízkezelő létesítmények komplett kivitelezése - írja az MNKH.
Az országban a burkolt utak aránya mindössze 13 százalék, 1000 emberre pedig átlagosan 20 személygépkocsi jut. Összehasonlításként: Magyarországon 293 autó ez az arány. Mindez azt mutatja, hogy a közeljövőben közutak építésére, különféle járművekre, köztük autóbuszokra is érkezhet megrendelés.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!