2020. február 26. szerda Edina

Hírek - Agrárpénzek

Magyar szakembereket alkalmaz Magyarországon a FAO

Nagyobb a munkaterület, több mint 300 szakember a budapesti központban.
 
 

Várhatóan további magyar szakembereket alkalmaz majd az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) budapesti Közös Szolgáltató Központja, miután bővítették a működésére szolgáló irodákat. Mostantól több mint 300 ember foglalkoztatása valósulhat meg.

A központ öt éve működik a magyar fővárosban, az iroda alkalmazottainak száma azóta közel kétszeresére nőtt. Az ott dolgozók jelentős része magyar, ezért is tartja fontosnak a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), hogy helyet biztosítson a központ bővítéséhez - mondta Fazekas Sándor a bővítés alkalmából és a szolgáltató központ fennállásának ötéves évfordulójára rendezett sajtótájékoztatón.

A további szakemberek befogadására alkalmas munkaterület biztosításával már több mint 300 ember foglalkoztatása valósulhat meg a FAO budapesti hivatalában. José Graziano de Silva, a FAO főigazgatója emlékeztetett, hogy Magyarország és a FAO együttműködése 1996-ra nyúlik vissza, amikor az első FAO iroda megnyílt a magyar fővárosban. Azóta ez a kapcsolat stratégiai partneri viszonnyá fejlődött.

A főigazgató arról is beszélt, hogy az öt éve a magyar fővárosban működő központ további bővítését a magyar kormány, illetve a VM tette lehetővé. A központ az elmúlt öt évben megháromszorozta kapacitását és a jövőben további adminisztrációs feladatokat kap a szervezettől.

Fazekas Sándor a FAO magyarországi jelenlétét komoly politikai sikernek és diplomáciai eredménynek nevezte. "Hazánk számára kiemelten fontos a szakosított ENSZ szervek magyarországi jelenléte" - mondta az MTI szerint, hozzátéve: Magyarország a FAO-hoz történt csatlakozást követően kedvezményezett országként értékes támogatást kapott a szervezettől, majd az unióhoz történt csatlakozás után donor országgá vált, és ilyen minőségben támogatja a FAO-t céljai elérésében.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu