Magyar szakembereket alkalmaz Magyarországon a FAO

agrarszektor.hu
Nagyobb a munkaterület, több mint 300 szakember a budapesti központban.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Várhatóan további magyar szakembereket alkalmaz majd az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) budapesti Közös Szolgáltató Központja, miután bővítették a működésére szolgáló irodákat. Mostantól több mint 300 ember foglalkoztatása valósulhat meg.

A központ öt éve működik a magyar fővárosban, az iroda alkalmazottainak száma azóta közel kétszeresére nőtt. Az ott dolgozók jelentős része magyar, ezért is tartja fontosnak a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM), hogy helyet biztosítson a központ bővítéséhez - mondta Fazekas Sándor a bővítés alkalmából és a szolgáltató központ fennállásának ötéves évfordulójára rendezett sajtótájékoztatón.

A további szakemberek befogadására alkalmas munkaterület biztosításával már több mint 300 ember foglalkoztatása valósulhat meg a FAO budapesti hivatalában. José Graziano de Silva, a FAO főigazgatója emlékeztetett, hogy Magyarország és a FAO együttműködése 1996-ra nyúlik vissza, amikor az első FAO iroda megnyílt a magyar fővárosban. Azóta ez a kapcsolat stratégiai partneri viszonnyá fejlődött.

A főigazgató arról is beszélt, hogy az öt éve a magyar fővárosban működő központ további bővítését a magyar kormány, illetve a VM tette lehetővé. A központ az elmúlt öt évben megháromszorozta kapacitását és a jövőben további adminisztrációs feladatokat kap a szervezettől.

Fazekas Sándor a FAO magyarországi jelenlétét komoly politikai sikernek és diplomáciai eredménynek nevezte. "Hazánk számára kiemelten fontos a szakosított ENSZ szervek magyarországi jelenléte" - mondta az MTI szerint, hozzátéve: Magyarország a FAO-hoz történt csatlakozást követően kedvezményezett országként értékes támogatást kapott a szervezettől, majd az unióhoz történt csatlakozás után donor országgá vált, és ilyen minőségben támogatja a FAO-t céljai elérésében.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?