Magyar szerepvállalás Kazahsztánban

agrarszektor.hu
Magyar közreműködéssel, magyar szakemberek segítségével áprilisban mezőgazdasági munkálatok kezdődtek a világ kilencedik legnagyobb országában, Kazahsztánban. Utoljára a kilencvenes évek elején volt példa hasonlóra.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A magyar L.A.C. Holding és a kazah Smart Agro Karkara tulajdonában lévő Karcag-Merke Agro vegyesvállalat egyelőre - kísérleti jelleggel - első lépésben120 hektáron kezdte el a vetések talaj-előkészítését, de rövid távon is már több mint ezer hektár megművelése a cél.

Hosszabb távon a terv a magyar technológia bevezetése a kazah mezőgazdaságba, a magyar kukorica fajták elismertetése, az öntözhető területek növelése, illetve az öntözési technológia fejlesztése.

A vegyesvállalat szeretné megvetni a lábát a merkei járásban és példát kíván mutatni a helyi gazdáknak. Ha az időjárás és a géppark engedi, akkor a vetésre már április végén sor kerülhet. Az L.A.C. Holding célja további vegyesvállalatok alapítása Kazahsztán különböző térségeiben.

A tervek szerint a távoli országban még idén létrejöhetnek - magyar részvétellel - vágóhidak, terménytárolók, szárítók és területi központok. Sőt, egy komplett magyar mezőgazdasági gépértékesítő hálózat kiépítése is szerepel az elképzelések közt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?