Magyarország megállapodást kötött a Fülöp-szigetekkel

agrarszektor.hu
Nagy István agrárminiszter és Emmanuel Piñol, a Fülöp-szigetek Köztárságának agrárminisztere közös megállapodást írt alá a kétoldalú tárgyalásokat követően Manilában szerda reggel. A mezőgazdaság területén kölcsönösen előnyös együttműködés a magyar és filippin kereskedelmi partnerség fellendítése érdekében is kulcsfontosságú. A két ország közötti megállapodás kiterjed a tudásmegosztásra mind technikai és az élelmiszerbiztonság területén, valamint a mezőgazdasági gépesítés fejlesztése terén is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A tárcavezető biztosította Emmanuel Piñolt arról, hogy a rendelkezésünkre álló víztisztítási és vízmegőrzési technológiák és az ahhoz kapcsolódó szaktudás átadása hamarosan megtörténhet a két ország között - írja közleményében az Agrárminisztérium. Nagy István elmondta továbbá, hogy Magyarország azon dolgozik, hogy a Fülöp-szigeteki Köztársaság engedélyezze az innen származó hústermékek bevitelét. Három magyar üzem már 2017. nyarától rendelkezik akkreditációval, ennek példájára a többi érdeklődő magyar üzem akkreditációját is kezdeményezték. A sertés kínálat szűkösségét a szigetországban az okozza, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent a háztáji gazdaságokban nevelt egyedek száma. A háztáji gazdaságok - amelyből 7,7 millió nevel sertést -64 százalékos, míg az ipari jellegű tenyésztés csupán 36 százalékos részesedést ér el az ország sertéstenyésztésében.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A tárgyalásokon az is elhangzott, hogy még ez év első felében a Fülöp-szigeteki hatóságok állategészségügyi delegációt küldenek Magyarországra. A delegáció feladata lesz majd felmérni az itthoni állategészségügyi helyzetet és az azt ellenőrző magyar rendszereket. Jelenleg Fülöp-szigeteki Köztársaság korlátozza a sertés eredetű termékek importját Magyarország teljes területéről. A regionalizáció mielőbbi bevezetése érdekében a magyar hatóságok mindenben a fülöp-szigeteki hatóságok rendelkezésre állnak és a magyar vállalatok készen állnak a filippin kereslet megbízható és jó minőségű sertéshússal való kielégítésére - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?