Már benyújthatók az egységes kérelmek!

agrarszektor.hu
Tegnap, április 3-án megnyílt az egységes kérelem kitöltési felülete. Idén minden eddiginél több, immár 44 jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni ennek keretében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A támogatási igényeket kizárólag az Ügyfélkapun keresztül lehet eljuttatni a Kincstár részére. A kérelembeadási időszak alapvetően 2018. április 3-tól 2018. május 15-ig tart.  Ezt követően június 11-ig a benyújtott kérelmek alapján megítélt támogatási összeget a késedelem mértéke szerint csökkentik:  munkanaponként 1% levonásával. A 2018. június 11-ét követően benyújtott egységes kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a Kincstár. A május 15-ig beérkezett egységes kérelmet késedelmi szankció nélkül május 31-ig adatváltozás keretében lehet módosítani.

Holstein-fríz fajHolstein-frízek Gerő Csaba nyírmadai tehenészetében (Fotó: Balázs Attila, MTI)

A gazdálkodók érdekében a Kincstár 2018-ban is alkalmazza az előzetes ellenőrzés jogintézményét. A május 15-i beadási határidő után a Kincstár az Ügyfélkapura kiküldött végzésben értesíti a gazdálkodókat arról, ha a kérelmek előzetes ellenőrzésekor komolyabb problémát talál. A termelők az értesítésekben szereplő pontokon a szankciómentes benyújtási határidőt követő 35 napon belül még levonások nélkül módosíthatják kérelmeiket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03