2019. szeptember 15. vasárnap Enikő, Melitta

Hírek - Agrárpénzek

Már benyújthatók az egységes kérelmek!

Tegnap, április 3-án megnyílt az egységes kérelem kitöltési felülete. Idén minden eddiginél több, immár 44 jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni ennek keretében.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A támogatási igényeket kizárólag az Ügyfélkapun keresztül lehet eljuttatni a Kincstár részére. A kérelembeadási időszak alapvetően 2018. április 3-tól 2018. május 15-ig tart.  Ezt követően június 11-ig a benyújtott kérelmek alapján megítélt támogatási összeget a késedelem mértéke szerint csökkentik:  munkanaponként 1% levonásával. A 2018. június 11-ét követően benyújtott egységes kérelmet érdemi vizsgálat nélkül elutasítja a Kincstár. A május 15-ig beérkezett egységes kérelmet késedelmi szankció nélkül május 31-ig adatváltozás keretében lehet módosítani.

Holstein-fríz fajHolstein-frízek Gerő Csaba nyírmadai tehenészetében (Fotó: Balázs Attila, MTI)

A gazdálkodók érdekében a Kincstár 2018-ban is alkalmazza az előzetes ellenőrzés jogintézményét. A május 15-i beadási határidő után a Kincstár az Ügyfélkapura kiküldött végzésben értesíti a gazdálkodókat arról, ha a kérelmek előzetes ellenőrzésekor komolyabb problémát talál. A termelők az értesítésekben szereplő pontokon a szankciómentes benyújtási határidőt követő 35 napon belül még levonások nélkül módosíthatják kérelmeiket.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu