2019. szeptember 23. hétfő Tekla

Hírek - Agrárpénzek

Mától tilos a húsbevitel Oroszországba

Az orosz állategészségügyi hatóságok keddtől megtiltották az országukba történő szarvasmarha-, juh-, kecske- és sertésbehozatalt az eu-s tagállamokban terjedő Schmallenberg vírus miatt, az állatszállítmányok megfelelő uniós állatorvosi kontrolljának hiányára hivatkozva - írja az Agromonitor.hu.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Roszszelhoznadzor (állami mezőgazdasági felügyelet) annak ellenére sem változtatta meg korábbi döntését, hogy szakemberei március 15-én az Európai Bizottság egészségügyi és fogyasztóvédelmi főigazgatósága által delegált szakértőkkel folytattak konzultációt Moszkvában. 

Szergej Dankvert, az orosz hatóság vezetője az Interfax hírügynökségnek kijelentette: szakembereik több uniós tagállamban vizsgálódtak, így Németországban és Észtországban, és azt állapították meg, hogy semmilyen garancia sincs a biztonságra, mivel nincs kiépített rendszer az ellenőrzésre.

John Dalli, az Európai Unió egészségügyi és fogyasztópolitikai biztosa a fennálló veszély mértékéhez képest aránytalanul szigorú lépések tartja a március 20-án életbelépő tilalmat.
A Schmallenberg betegség arról a német városról kapta a nevét, ahol tavaly először diagnosztizálták, majd később Nagy-Britanniában is megjelent.

Orosz szakértők szerint nem tanácsos a Világkereskedelmi Szervezethez való tényleges csatlakozás előtt bevezetni ezt az import-szigorítást, hiszen ennek következményeképpen megnőhet a hús és a húskészítmények ára Oroszországban.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu