2020. szeptember 26. szombat Jusztina

Hírek - Agrárpénzek

Még lehet módosítani a támogatási kérelmeket

Június 19-ig van lehetőség az egységes kérelmek előzetes ellenőrzésekorn feltárt hibák szankciómentes javítására. A Magyar Államkincstár (MÁK) eredményei alapján csaknem 27 ezer termelő kérelme érintett.
 
 

A Magyar Államkincstár az idén is előzetesen ellenőrizte a benyújtott egységes kérelmeket, és az ügyfélkapun keresztül értesítette a gazdálkodókat, kamarai falugazdászokat, szaktanácsadókat, ha a kérelem hibát, hiányosságot tartalmaz - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Az ellenőrzés kiterjed többek között a blokki túligénylésekre, a berajzolt táblák átfedésére, a kötelezően csatolt dokumentumok meglétére, illetve az állatállományi igénylések hibáira.

A termelőknek június 19-ig van lehetőségük arra, hogy a MÁK által jelzett problémákat orvosolják, és ezzel elkerüljék a támogatás csökkentését vagy az esetleges szankciókat. Szankciómentesen ugyanakkor kizárólag az értesítésben foglalt hibák módosíthatók. A kamarai falugazdászok közreműködésével beadott kérelmeknél a MÁK a falugazdászokat értesíti az ellenőrzéskor észlelt problémákról, akik a javítás elvégzése érdekében felveszik a kapcsolatot az érintett gazdálkodóval.

A MÁK közlése szerint az idei ellenőrzési eredmények alapján megközelítőleg 27 ezer termelő kérelme érintett, jellemzően kisebb hibával. Ebből kevesebb, mint 11 ezret tesz ki a falugazdászok közreműködésével beadott kérelmek száma, közülük pedig több mint 8 ezer termelőnél már megtörtént a kérelmek javítása.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu