2020. július 7. kedd Apollónia

Hírek - Agrárpénzek

Még maradtak források: most azok is pályázhatnak, akik korábban már nyertek

Van még elnyerhető uniós forrás a mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztését célzó, öntözési projekteket finanszírozó pályázaton. A pályázat kiírói az egyszerűbb igénylés és a résztvevők számának növelése érdekében végrehajtottak néhány ügyfélbarát módosítást is, derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) közleményéből.
 
 

A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése című felhívás célja a mezőgazdasági termelés biztonsága és a klímaváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében a vízvisszatartás, a hazai vízkészletekkel való fenntartható gazdálkodás, a takarékos öntözési technológiák elterjesztése, valamint a klímaváltozásnak ellenálló termelési módszerek és fenntartható területhasználat biztosítása.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A felhívás a fent megfogalmazott célokat úgy kívánja elérni, hogy közben hozzájáruljon a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi szempontból jó állapotba hozásához és/vagy a jó állapotuk megőrzéséhez szükséges intézkedésekhez. A felhívásra a mezőgazdasági termelők, illetve csoportjaik, valamint fiatal mezőgazdasági termelők jogosultak.

A támogatás mértéke egyéni projekt esetén maximum 1 milliárd forint, kollektív projekt esetén maximum 2 milliárd forint. A támogatási intenzitása pedig az alábbiak szerint alakul:

 • alapesetben 50%-os támogatást lehet igényelni, Pest megyei gazdálkodók 40%-ra pályázhatnak
 • +10%-os támogatás jár a fiatal gazdáknak
 • +10% támogatás jár kollektív beruházás esetén, amely további 10%-kal emelkedik meg, összesen tehát +20%-os lesz.

Az egyszerűbb igénylésért a pályázat kiírói az alábbi ügyfélbarát módosításokat hajtották végre:

 • a jogerős elvi vízjogi engedély a kérelemhez csak a legszükségesebb esetekben szükséges;
 • az osztatlan közös tulajdon esetében egyszerűbb a tulajdonosi hozzájárulás;
 • ha az öntözés újrahasznosított, szürke vízzel történne, a kérelemhez nem kell jogerős vízjogi engedély, a víztest állapotát érintő korlátozásokat sem kell alkalmazni;
 • újra pályázhat az, aki korábban már részesült támogatásban;
 • a Kertészeti ültetvénytelepítés felhívás 1. sz. mellékletében meghatározott gyümölcsfajtákból létrehozott, 12 év alatti ültetvényekhez kapcsolódó projektek is igényelhetik a támogatást;
 • a szövetkezetek a termelői csoportra vonatkozó szabályozás szerint, tagjaikon keresztül is igazolhatják a jogosultsági feltételek teljesítését;
 • a támogatható tevékenységek maximális elszámolható kiadásai átlagosan 20 százalékkal emelkedtek;
 • lehetővé vált az egyszeri elszámolás választása;
 • a kollektív beruházások esetében +10 százalékkal megnövelték a támogatási intenzitást, amely így 70%-ra emelkedik.

A pályázati felhívás itt érhető el.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu