Még mindig kellenek az új gépek - Az agrárszektor pörgeti a lízingpiacot

agrarszektor.hu
Az első hat hónapban 4 százalékkal, 235 milliárd forintra nőtt a lízingpiac az előző évihez képest, idén a finanszírozott összeg megközelítheti az 500 milliárd forintot a Magyar Lízingszövetség szerint. Nyikos Katalin, a szövetség elnöke kiemelte, hogy az agrárlízingpiacon a finanszírozott összeg meghaladta a 30 milliárd forintot, ami a teljes piacot nézve 13 százalékos részesedés.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szövetség tájékoztatásában hozzátette, a jegybanki hitelprogram továbbra is jelentős motorját adta a lízingpiacnak: a 235 milliárdos finanszírozott összegnek a 24 százaléka - 55 milliárd forint - kötődött a programhoz.

Nyikos Katalin, a Magyar Lízingszövetség elnöke a közleményben elmondta, a legfontosabb szegmensekben növekedést értek el a lízingvállalatok, egészségesebbé és kiegyensúlyozottabbá vált a korábban elsősorban a járműfinanszírozásra koncentráló lízingpiac. Az autó- és flottafinanszírozásban 1 százalékkal, 104 milliárd forintra, a termelőeszközöknél 7 százalékkal, 131 milliárd forintra, a gépek esetében pedig szintén 7 százalékkal, 63 milliárd forintra nőtt a finanszírozott összeg.

Nyikos Katalin kiemelte, hogy az agrárlízingpiacon a finanszírozott összeg meghaladta a 30milliárd forintot, ami a teljes piacot nézve 13 százalékos részesedés.

Az exportcélú lízingfinanszírozást elősegítő Exim-program keretében közel 7 milliárd forint értékben nyújtottak forrást a lízingtársaságok, ami a teljes piac 3 százaléka.

A Magyar Lízingszövetség szakértői arra számítanak, hogy a gazdasági növekedési kilátásokkal összhangban a következő időszakban folytatódhat a növekedés a piacon, és a lízingpiac bővüléséhez a járműfinanszírozás mellett a termelőeszközök és a gépek finanszírozása is számottevően hozzájárul.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?