Megállapodást kötött az Agrárminisztérium és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

agrarszektor.hu
A hazai agrár- és élelmiszerszektor erősítése, érdekeinek érvényesítése csak egy széleskörű társadalmi összefogás keretében valósulhat meg - jelentette ki Nagy István Agrárminiszter az agrártárca és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Között létjött partnerségi megállapodás aláírását követően, hétfőn, Budapesten.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tárcavezető a dokumentum aláírását követően arra emlékeztetett, hogy a köztestület mintegy 400 ezer taggal rendelkezik, a most létrejött együttműködés pedig elsősorban a kormányzati munka hatékonyságának növelését célozza - derül ki a kamara és az agrártárca közös közleményéből. Céljainknak megfelelően, a megállapodás spektruma az agrárfejlesztéstől, az agrárképzésen és agrárszakképzésen, a hal- és vadgazdálkodáson és az élelmiszeriparon át, a termőföldvédelemig, a természetvédelemig terjed - emelte ki a miniszter. Nagy István elmondta, jelenleg a magyar mezőgazdaság az Európai Unió egyik leggyorsabban fejlődő agráriuma, mely pozitívumait, például a beruházások számának emelkedését, mindenki tapasztalhatja. A fejlődés fenntartása érdekében, 2020-at követően, egy erős, megfelelő pénzügyi forrásokkal rendelkező Közös Agrárpolitikában hiszünk, mondta a tárcavezető, hozzátéve, bízik benne, hogy a hétfőn megkötött megállapodás hosszú távon biztosítja a magyar agrárium és élelmiszeripar érdekeinek sikeres képviseletét, hazai és nemzetközi szinteken egyaránt.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

Győrffy Balázs, a NAK elnöke hangsúlyozta: a kamara a tavaly tavasszal bemutatott többéves programjavaslatában meghatározott célok elérése érdekében az eddigiekhez hasonlóan szoros együttműködésre törekszik a kormányzattal, különösen az agrártárcával. Hozzátette: a programcsomagban felvázolt feladatok megvalósítása lépésről lépésre halad, de további erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy jó válaszokat találjunk az agrárium előtt álló kihívásokra, és tovább tudjuk növelni a hazai agrár- és élelmiszergazdaság versenyképességét. Ehhez biztosít kereteket az Agrárminisztériummal kötött stratégiai partnerségi megállapodás - hívta fel a figyelmet a köztestület elnöke.

Címlapkép forrása: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03