Megjelent és januárban hatályba is lép az öntözésről szóló törvény

agrarszektor.hu
Lényeges szabályozási változásokkal könnyíti a kormány az öntözés megvalósítását, erről szól az öntözésről szóló most megjelent törvény. Még mindig van azonban jogszabályalkotási feladat, hiszen új jogosultságok, új hatósági eljárásrend és új szervezeti formák is megjelennek.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

December 10-én elfogadták, de a Közlönyben csak most jelent meg az öntözéses gazdálkodásról szóló 2019. évi CXIII. törvény. A jogszabály 2020. január elsején lép hatályba, és sok olyan kérdést rendez, amely megkönnyíti az öntözést. A törvény tervezetét, amely lényegesen nem változott, már november elején bemutatta az agrárszektor.hu:

EZ IS ÉRDEKELHET

A törvény foglalkozik az öntözési szolgalom alapításával, a vízhasználattal, a szakhatósági eljárásokkal, az öntözési közösség létrehozásával és az öntözést érintő információk megosztásával is.

Ami még hátravan a jogalkotásban

A törvény alapján felhatalmazást kap a Kormány, hogy rendeletben

  • jelölje ki az öntözési igazgatási szervet és az öntözésfejlesztési tervet, valamint a környezeti körzeti tervet jóváhagyó hatóságot;
  • állapítsa meg az öntözési kerületre és az öntözésfejlesztési tervre, valamint a környezeti körzeti tervre és azok hatósági jóváhagyására vonatkozó részletes szabályokat;
  • alkossa meg az öntözési közösség elismerésére, az elismerés felfüggesztésére, visszavonására, működésének ellenőrzésére vonatkozó részletes szabályokat;
  • illletve dolgozza ki az öntözési szolgalom alapítására és az azzal kapcsolatos kártalanításra, valamint az öntözési szolgalom megszűnésére vonatkozó részletes szabályokat.
Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02