Megjelentek a régen várt pályázatok - 70 milliárd a tét

agrarszektor.hu
Mintegy 70 milliárd forint forrásra lehet pályázni az állattartó telepek korszerűsítésére a Vidékfejlesztési Programban. Az erre vonatkozó öt felhívást a Miniszterelnökség a múlt héten tette közzé.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A 70 milliárd forintos forrásból 20-20-20 milliárd forintra a szarvasmarha-, a baromfi- és a sertéstartók pályázhatnak telepeik korszerűsítésére, esetleg újak létrehozására. A kecske- és a juhtartók 4 milliárd forintra jelentkezhetnek, míg a fennmaradó 6 milliárd forint egyéb állattartók - például nyúltermelők méhészek - rendelkezésére áll - jelentette be Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség államtitkára.

Május elejétől lehet pályázni

A pályázatokat május elejétől két hónapon át lehet benyújtani. A pályázatok támogatottsága - intenzitása - általában a szokásos 50 százalék, kivéve a fiatal gazdákat és a termelői csoportokat, akik számára 60 százalékos.

A szarvasmarha-, a baromfi és a sertéstartók maximum 500 millió, kollektív (több gazdálkodó által megvalósított) projekteknél maximum 1 milliárd forintra pályázhatnak - mondta Kis Miklós Zsolt. A kiskérődzőknél a pályázható összeg maximuma 15 millió, kollektív projekteknél 30 millió forint lehet. Egy projektet két pályázati forrásból nem lehet finanszírozni: a méhészek például a Nemzeti Méhészeti Program forrását is felhasználhatják.

Gyors elbírálást ígérnek

A pályázatok elbírálása minden esetben egységes szempontok alapján történik. Az értékelésnél nagy súllyal esik latba az üzleti terv, mivel a valóban megvalósítható projekteket kívánják támogatni. De a bírálatkor figyelembe veszik még például azt, ha a pályázó ökológiai gazdálkodást folytat, vagy termelői csoport tagja, továbbá növelni kívánja a dolgozók létszámát. A célkitűzés az, hogy a gazdálkodók minél előbb hozzájuthassanak a pályázati forrásokhoz, ezért a pályázatokat gyorsan el akarják bírálni.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?