2020. június 7. vasárnap Róbert

Hírek - Agrárpénzek

Megtudtuk, kell-e külön igazolás a gazdálkodók számára a kijárási korlátozás alatt

A kormány kijárási korlátozást vezetett be a koronavírus-járvány miatt Magyarország egész területére március 28. és április 11. között, ugyanakkor például munkavégzés miatt, mint amilyen a mezőgazdasági tevékenység is, sor kerülhet a lakóhely elhagyására. Fontos tudni, hogy annak igazolására, hogy a gazdálkodó a tevékenysége végzésének céljából hagyta el lakóhelyét, a meglévő igazolványain kívül további dokumentum nem szükséges.
 
 

Ahogy azt az Agrárszektor is megírta, a kormány kijárási korlátozást vezetett be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ez nem teljes kijárási tilalmat jelent, ennél enyhébb korlátozás lesz a magyar lépés. A kormányrendelet szerint a lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására alapos indokkal kerülhet sor. Ezen alapos indokok közt szerepel a munkavégzés, a hivatásbeli kötelezettség, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység, valamint az ezek elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat, valamint eszközöket árusító üzletben (különösen a műszaki cikket, az építőanyagot és eszközöket árusító üzletben) vásárlás.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az illetékes hatóságokkal egyeztetett, és ezúton is tájékoztatja tagjait: annak igazolására, hogy a gazdálkodó a tevékenysége végzésének céljából hagyta el lakóhelyét, a meglévő igazolványain kívül további dokumentum nem szükséges.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu