Miért fontos Fazekasnak a Csuvas Köztársaság?

MTI
Nagyon sokat várunk a magyar-orosz agrárkapcsolatoktól.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Több orosz köztársasággal, köztük a Csuvassal is szorosabbra fűzné az agrár- és vidékfejlesztési kapcsolatokat Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A magyar-orosz agrárkapcsolatok dinamikusan bővültek az utóbbi időszakban, és ezt az is jelzi, hogy a magyar kivitel 28 százalékkal bővült az elmúlt év első kilenc hónapjában.

Tovább bővíthetők a magyar-orosz agrárkapcsolatok, amelyek az utóbbi időben dinamikusan fejlődtek - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A magyar agrárminiszter tagja volt annak a magyar delegációnak, amely Orbán Viktor vezetésével egynapos hivatalos látogatáson járt kedden Moszkvában.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint Fazekas Sándor moszkvai tartózkodása során rövid egyeztetést folytatott orosz kollégájával, Nyikolaj Fjodorov mezőgazdasági miniszterrel, akivel egyetértettek abban, hogy a magyar-orosz agrárkapcsolatok jelentős mértékben fejlődtek az utóbbi években. A magyar agrártárca vezetője szerint mindezt az is alátámasztja, hogy 2013-ban az év első 9 hónapjában 28 százalékkal haladta meg az Oroszországba irányuló magyar kivitel az egy évvel korábbi hasonló időszak szintjét.

A vidékfejlesztési miniszter hangsúlyozta: úgy látja, hogy az Oroszországba irányuló magyar agrárkivitel tovább növekedhet. Példaként említette az élőállat-export növelésének lehetőségét.

Fazekas Sándor tájékoztatta orosz kollégáját arról, hogy a magyar kiállítók idén is részt vesznek a februári moszkvai Prodexpo, és az őszi Arany Ősz elnevezésű élelmiszeripari szakkiállításokon.

A magyar miniszter jelezte Nyikolaj Fjodorovnak: számít rá, hogy orosz kollégája mihamarabb Magyarországra jön. A közlemény szerint az orosz mezőgazdasági miniszter magyarországi látogatása során várhatóan szóba kerülnek majd a tárgyalásokon a falusi turizmussal valamint az akvakultúrával és a vidékfejlesztéssel kapcsolatos kérdések is.

Fazekas Sándor javasolta: tekintsék át azt is, hogy Magyarország mely orosz köztársaságokkal, illetve körzetekkel építhet ki szorosabb kapcsolatot. A magyar vidékfejlesztési tárca irányítója orosz kollégájának utalt arra, szívesen látná ebben a körben a Csuvas Köztársaságot is.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?