Minden csoda három napig tart

agrarszektor.hu
Illetve a jelek szerint még addig sem. A pénteki fellángolás hatásai a kukoricát leszámítva már alig érezhetők az árakon, visszakompenzálás, és a rövid időre megszakított eső trendek folytatódása volt tapasztalható tegnap Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nem hozott a péntekihez hasonló felbolydulást a termésadatok bejelentése, így a tegnapi nap végére lassan vissza is kompenzáltak a szója és a búza árai. A kukoricát azonban inkább stagnálás jellemezte, ami érthető annak fényében, hogy a vártnál kisebb készletadatokról szóló jelentés főképp ezt a terményt érintette. 760 dollárcentes nyitóárához képest csupán 4 centet esett, így 756 centen tudott zárni.

Nem így a szója, ami vészesen megközelítette a kereskedés felfüggesztését jelentő 40 cent mértékű esés szintjét, ám végül nem érte azt el. 1596 centen nyitott, 1558 centen zárt, azaz gyakorlatilag teljesen eltüntette a pénteki jótékony hatásokat.

Hasonló a helyzet a búza esetében is, mely 18 centes mínuszt produkált. 902 dollárcentes nyitó árfolyamához képest 884 centen tudta zárni a napot. Összességében elmondható, hogy a pénteki fellángolás nem befolyásolta döntően a várakozásokat, azaz továbbra is az árak egyenletes esését várják az elemzők mindhárom termény esetében.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13