Mindenkit lelepleznek Lázárék, aki sok támogatást kapott

agrarszektor.hu
Felhatalmazta a kormány Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert arra, hogy benyújtsa az Európai Bizottságnak (EB) a 2015-2020 közötti magyar vidékfejlesztési program (VP) második, átdolgozott verzióját. Az 1200 milliárd forintos támogatási keretet a kis- és a közepes családi gazdaságoknak akarják juttatni, mivel eddig a források 80 százalékát a nagybirtokos kapták. A Miniszterelnökség honlapján közzéteszik azt az 500 nyertest, aki az előző uniós költségvetési ciklusban a legtöbb támogatást kapta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Benyújthatja a Lázár János vezette Miniszterelnökség az Európai Bizottságnak a 2015-2020 közötti magyar vidékfejlesztési program második verzióját - döntött a kormány. Az átdolgozott változat azon szakmai észrevételek nyomán készült el, amelyeket az EB még decemberben tett a magyar VP-re. Mint az agrárszektor.hu beszámolt róla, a bizottság úgy foglalt állást, hogy az eredetileg benyújtott magyar vidékfejlesztési elképzelések bonyolultak voltak, és a testület több más pontos is változtatásokat javasolt.

A program második verziója a december óta lezajlott tárgyalások alapján készült el, és nem politikai, hanem technikai jellegű változtatásokat tartalmaz - közölték az agrárszektor.hu-val ágazati szakértők. Korábbi nyilatkozatok szerint Brüsszel májusban hagyhatja jóvá a programot, így az 1200 milliárdos támogatási keretre a nyáron jelenhetnek meg az első pályázatok.

Lázár János szerint az Európai Bizottság elfogadja, hogy az 1200 milliárdos összeg a kisebb ágazati szereplőknek jusson. Így ez lehet a valós rendszerváltás az agráriumban, hiszen a kormány célja a VP-n keresztül a munkahelyteremtés, illetve a kis és a közepes családi gazdaságok támogatása - fogalmazott.

Az új forráselosztással megfordulna az arány, mivel eddig a támogatások 80 százaléka a nagybirtokosoknak jutott. Lázár bejelentette, hogy összefoglaló készült a 2007-2013-as uniós költségvetési ciklus legnagyobb agrártámogatási nyerteseiről, és ezt nyilvánosságra hozzák. Először az első százas listát teszik fel a Miniszterelnökség honlapjára, jövő héten pedig az 500 legnagyobb nyertes kerül fel.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?