2021. május 16. vasárnap Mózes, Botond

Hírek - Agrárpénzek

Módosítanák az áfatörvényt: olcsóbbak lehetnek az élelmiszerek

Módosítaná az áfatörvényt a Vidékfejlesztési Minisztérium - közölte egy hétfői rendezvényen tartott beszédében az élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár. Kardeván Endre szerint ezzel a lépéssel csökkenhetne az alapvető élelmiszerek és a gabonafélék fogyasztási adója - írja az MTI.
 
 

A Baki Agrocentrum első szántóföldi szezonnyitó rendezvényén beszélt a törvénymódosítási javaslatról az államtitkár, aki szerint ezzel csökkenne a feketegazdaság is. A kormány agrárstratégiájának célja – mint mondta - megőrizni és gyarapítani a vidéki munkahelyeket, növelni az agrár- és élelmiszergazdaság versenyképességét, az élelmiszerellátás biztonságát, továbbá csökkenteni a kiszolgáltatottságot.

További cél, hogy az ágazat visszanyerje külpiaci pozícióit is: nagy lehetőségnek nevezte Kardeván az orosz piacot, továbbá megemlítette, hogy a szükséges aláírások után néhány héten belül elindulhat a vietnámi húsexport. Az agrárstratégiában fontosnak tartják azt is, hogy a mezőgazdaság mai 70-30 százalékos növénytermesztés-állattenyésztési arányát az utóbbi javára javára sikerüljön billenteni. Ennek megfelelően például a sertéságazat jelenlegi 2,5-3 millió darabos állatállományt 4-5 millióra szeretnék emelni a támogatási rendszerek átalakításával.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu