Most érkezett a hír: felülvizsgálják a Nitrogénművek Zrt. adósbesorolását

Most érkezett a hír: felülvizsgálják a Nitrogénművek Zrt. adósbesorolását

agrarszektor.hu
Leminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá vette a Nitrogénművek Zrt. hosszútávú adósbesorolását kedden este a Fitch Ratings. A hitelminősítő döntését elsősorban a rendkívüli mértékben megnövekedett gázárakkal, valamint a korlátozott likviditásbevonási lehetőségekkel és a szűk termékkörből fakadó kockázatokkal indokolta.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Komoly negatív hatást fejt ki a műtrágya-termelésre a jelentősen megdrágult földgáz, amelynek az ára csaknem tízszeresére emelkedett az idei év folyamán. Mivel a műtrágya legfontosabb alapanyagáról van szó, számos európai műtrágya-gyárat a termelés csökkentésére vagy leállítására kényszerített a drágulás. Bige László a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa korábban azt nyilatkozta, a kialakult helyzetben már az eddig is csökkentett termeléssel működő Nitrogénművek is fontolgatja a termelés leállítását - írja a Portfolio

Mindeközben a Fitch Ratings kedden kora este a Nitrogénművek hosszútávú adósbesorolásának B-besorolását felülvizsgálat alá vette. A hitelminősítő döntését elsősorban a rendkívüli mértékben megnövekedett gázárakkal, valamint a korlátozott likviditásbevonási lehetőségekkel és a szűk termékkörből fakadó kockázatokkal indokolta. A társaság ugyanakkor jelentős készpénztartalékot épített fel az elmúlt két évben, azonban a fenti kockázatok ezeket csökkenthetik. A Fitch várakozása szerint a cég jelenlegi likviditása előreláthatólag fél évig tudja fedezni a negatív szabad cashflowt és a pénzügyi kötelezettségeket. A rendkívüli piaci volatilitás miatt azonban szükséges a társaság likviditását közelről követni.

Címlapkép forrása: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?