Most érkezett a hír: kiengedték Bige Lászlót a házi őrizetből

Most érkezett a hír: kiengedték Bige Lászlót a házi őrizetből

MTI
Véget ért Bige László házi őrizete, a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján 2021. április 28. napjától a műtrágyakirály semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll. Az Ügyészség többször is fellebbezett az I. fokú határozat ellen, a törvényszék azonban mindegyik esetben elutasította azokat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az ügyészség által vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsított nyíregyházi cégvezető bűnügyi felügyeletét december 17-én rendelte el a Nyíregyházi Járásbíróság. A gyanú szerint Bige László egy mezőgazdasági termékeket előállító cég elnök-vezérigazgatójaként 2011 és 2018 között mintegy kétmilliárd forint kárt okozott saját cégének azzal, hogy arra utasította alkalmazottjait, a társaság termékeit valótlan okokra hivatkozva selejtesnek minősítsék és emiatt alacsonyabb áron értékesítsék a kereskedőknek.

A Nitrogénművek Zrt. közleményében azt írta, Bige László 2021. április 28. napjától a Nyíregyházi Törvényszék jogerős döntése alapján semmilyen kényszerintézkedés hatálya alatt nem áll. 2021. március 11-én a védelem indítvánnyal élt a kényszerintézkedés megszüntetése tárgyában, mely védői indokolást a Nyíregyházi Járásbíróság magáévá tett, és 2021. március 24. napján megszüntette a kényszerintézkedést.

EZ IS ÉRDEKELHET

Az I. fokú határozat ellen az Ügyészség fellebbezett, majd néhány nap múlva indítványt tett a kényszerintézkedés határidejének meghosszabbítására a Nyíregyházi Járásbíróság előtt. Ezt az ügyészi indítványt a Nyíregyházi Járásbíróság elutasította, az Ügyészség azonban ez ellen a döntés ellen is fellebbezéssel élt.

A Nyíregyházi Törvényszék mind a két ügyészi fellebbezést megvizsgálva, azokat elutasítva, helybenhagyta a Nyíregyházi Járásbíróság döntéseit

 - olvasható a közleményben.

A Nyíregyházi Törvényszék szóvivője, Resán Dalma az MTI megkeresésére megerősítette, hogy a törvényszék április 28-án jóváhagyta a járásbíróság végzését, amellyel megszüntette "B.L.T. gyanúsított bűnügyi felügyeletét". A végzés indoklása szerint a bűnügyi felügyelet fenntartása már nem volt indokolt, mivel az elrendelését megalapozó tanúkihallgatásokat az ügyészség már lefolytatta. A szóvivő ismertette az ügyészségi fellebbezéseket is. Közölte: mivel a gyanúsított bűnügyi felügyeletét a bíróság korábban 2021. április 17-éig rendelte el, és addig nem született a meghosszabbításáról jogerős döntés, aznap a törvény erejénél fogva megszűnt ez a kényszerintézkedés.

Címlapkép forrása: Fotó: MTI/Balázs Attila

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?