MVH: A polgármesteri hivatallal rendelkező önkormányzatok regisztrációjához

agrarszektor.hu
A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról szóló 2009. évi CIX. törvény 55. § (6) bekezdésében foglaltak alapján a Magyar Államkincstár a törvény hatálybalépését követő 30 napon belül - a már korábban törzskönyvi nyilvántartásba vett polgármesteri hivatalok mellett - hivatalból automatikusan bejegyezte a helyi önkormányzatokat is a törzskönyvi nyilvántartásba.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Ennek következtében az érintett helyi önkormányzatok saját - a polgármesteri hivatal törzskönyvi azonosító számától eltérő - törzskönyvi azonosító számot (PIR) kaptak.

Amennyiben az adott támogatásra irányadó jogcímrendelet alapján az önkormányzat igényelhetett támogatást, úgy a támogatás kifizetése is kizárólag az önkormányzat fizetési számlaszámára történhet. Azoknak a polgármesteri hivatallal rendelkező önkormányzatoknak, amelyek nem rendelkeznek a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által vezetett ügyfél-nyilvántartásban regisztrációval, de nevükben korábban a polgármesteri hivatal már regisztráltatta magát, és az MVH-nál iskolatej támogatást, beruházási támogatást stb. vettek igénybe, azoknak jelen sajtóközlemény megjelenésétől számított 30 nap áll rendelkezésükre, hogy az MVH székhely szerint illetékes megyei kirendeltségen G0001-11-1-es nyomtatványon kérjék az ügyfél-nyilvántartásba vételüket.

Amennyiben e felhívásnak nem tesznek eleget, úgy az MVH a mezőgazdasági, agrár-vidékfejlesztési, valamint halászati támogatásokhoz és egyéb intézkedésekhez kapcsolódó eljárás egyes kérdéseiről szóló 2007. évi XVII. törvény (MVH eljárási törvény) alapján az adatváltozás bejelentésére vonatkozó kötelezettség elmulasztása miatt mulasztási bírságot szab ki. A mulasztási bírság kiszabása mellett az MVH eljárási törvény értelmében, az intézkedésben való jogosulatlan részvétel miatt, az adott támogatást az MVH visszaköveteli.

Az MVH ez év januárjában felszólította az önkormányzat nevével támogatást igénybevevő polgármesteri hivatalokat, hogy tegyenek eleget az MVH ügyfél-nyilvántartásába bejelentett adataikra vonatkozó változás-bejelentési kötelezettségüknek, illetve ahol ez még nem történt meg, ott vetessék ügyfél-nyilvántartásba az önkormányzatokat is. Az MVH eljárási törvény szerint pénzügyi következményekkel járó intézkedésekben való részvételhez szükséges, hogy az önkormányzat ügyfél-nyilvántartásba vételekor, az önkormányzat a saját nevére szóló adószámot és fizetési számlaszámot jelentsen be.

Jelen felhívás kiadására azért került sor, mert az adategyeztetéssel érintett önkormányzatok döntő többsége nem tett eleget az adategyeztető levélben megfogalmazott kérésnek.

A megyei kirendeltségeken dolgozó munkatársaink a regisztráció elvégzéséhez minden segítséget és felvilágosítást megadnak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?