2020. július 8. szerda Ellák

Hírek - Agrárpénzek

Nagykövetekkel egyeztetett Nagy István

A közös uniós agrárpolitikáról, a GMO-mentes állati takarmányokról és a védjegypolitikáról egyeztetett a napokban Nagy István agrárminiszter Franciaország budapesti nagykövetével. Az agrárminiszter emellett Szaúd-Arábia nagykövetével is megbeszélést folytatott, akivel a kutatás-fejlesztésben lehetséges együttműködésről, valamint a kereskedelmi lehetőségekről egyeztettek.
 
 

A feldolgozottsági szint növelése, az öntözés fejlesztése és a generációváltás elősegítése a magyar mezőgazdaság legfőbb feladata - jelentette ki Nagy István a Pascale Andreanival, Franciaország budapesti nagykövetével folytatott megbeszélésen. A tárcavezető további célkitűzésnek nevezte a kutatás-fejlesztés eredményeinek az agráriumba történő beillesztését, egyeztettek ugyanakkor a GMO-mentes állati takarmányokról, illetve a védjegypolitikáról is. Az egyeztetésen a miniszter kiemelte ugyanakkor azt is, hogy az idei év legfontosabb témája a Közös Agrárpolitika (KAP), amelynek költségvetésén és részletszabályain egyaránt sok múlik, az együttműködés keretei közt kialakított új támogatási rendszer azonban mintegy 9 milliárd euró közvetlen termelői segítséget jelent a szektornak 2020-ig.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Mohammed Abdulhadi Al Matrafit, Szaúd-Arábiai Királyság nagykövetével az agrár-külkereskedelemről, a magyarországi befektetések és a biztonságos húsellátás lehetőségeiről, valamint a kutatás-fejlesztésben lehetséges együttműködésről folyatott megbeszélést Nagy István. A miniszter a két ország közötti fontos előrelépésnek tartja, hogy Magyarország megkapta az engedélyt a vöröshús Szaúd-Arábiába történő exportálásra.

Címlap kép: MTI/Varga György 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu