2020. június 5. péntek Fatime

Hírek - Agrárpénzek

Nem indulnak a kamarai választásokon a Fiatal Gazdák

Csütörtöki közleményében jelentette be az AGRYA, hogy nem állít választási listát, mivel a rendelkezésre álló szűkös idő nem elegendő az érdemi munkához. A szervezet azonban nem zárkózik el a Kamarával való együttműködéstől.
 
 

A Kamara felállításához kapcsolódó választási szabályzatot az Ideiglenes Kamarai Elnökség állította össze és hozta nyilvánosságra 2013. január 10-én. Ez alapján 2013. január 21-ig van lehetőség arra, hogy országos érdekképviseleti szervezetek választási listákat állítsanak. Sajnálatos módon a lehetséges lista állító szervezetek hivatalos, a felkészülést segítő előzetes tájékoztatást nem kaptak a választás várható rendszeréről. Így választási szabályzat nyilvánosságra hozatalával nyílt csak meg a lehetőség a felkészülésre.

Az országos kiterjedésű lista összeállítására, különböző szervezetek együttes indulásának egyeztetésére és a választási előkészületekre nem elegendő a rendelkezésre álló 11 nap. Emiatt az AGRYA Elnöksége úgy döntött, hogy nem indít listát a kamarai választáson és más szervezet listáját sem támogatja. A Kamaráról szóló törvény lehetővé teszi, hogy a Kamara együttműködési megállapodást kössön érdekképviseleti szervezetekkel. Ez alapján a későbbiekben az AGRYA kezdeményezni fogja egy ilyen megállapodás megkötését.

Az AGRYA bízik abban, hogy nemcsak a törvény, de egy magas részvétel mellett lebonyolított választás is egyértelmű felhatalmazást ad majd a kötelező tagságon alapuló új Kamara működéséhez.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu