2019. szeptember 18. szerda Diána

Hírek - Agrárpénzek

Nem kapunk támogatást a szolidaritási alapból

Nem hívhatunk le támogatást az Európai Szolidaritási Alapból (ESZA) az ajkai iszapkatasztrófa károsultjai számára, mivel sem a kár értéke, sem oka nem felel meg a közösen megszabott feltételeknek – olvasható az EurActiv.hu-n.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az Európai Szolidaritási Alapból (ESZA) akkor részesülhet egy ország, ha az őt sújtó katasztrófa természeti eredetű, és az okozott kár eléri az GDP 0,6 százalékát.

„Mivel a magyarországi katasztrófát nem a természet, hanem egy ipari szereplő okozta, és mivel nem valószínű, hogy a károk elérik a küszöbértéket, ebben az esetben az Európai Szolidaritási Alap forrásai nem használhatók fel.” - mondta el budapesti látogatásán Kristalina Georgieva, az európai válságkezelési biztos. Ráadásul a közel 400 milliós kár messze nem éri el a magyar GDP 0,6 százalékát.

Magyarország erre a célra átcsoportosíthatja a strukturális alapok vidékfejlesztési és környezetvédelmi célú összegeit, vagyis így sem marad EU-s támogatás nélkül.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu