Nem mindenkinek tetszik az "uniós áfa" ötlete

agrarszektor.hu
Franciaország nem támogatja az Európai Bizottság egységes hozzáadott-érték adó bevezetésére irányuló javaslatát - hangzott el José Manuel Barroso és Francois Fillon francia miniszterelnök brüsszeli munkaebédjét követően.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az Európai Bizottság várhatóan júniusban teszi közzé a 2013 utáni időszakra vonatkozó hosszú távú költségvetési keretre vonatkozó javaslatát. Az Európai Bizottság és az Európai Parlament szerint az EU-nak a tagállamok megállapodásaitól független, saját forrásokból (is) bevételhez kellene jutnia. Ennek kapcsán vetette fel a Bizottság tavaly többek között egyfajta "uniós áfa" ötletét, amely úgy tűnik azonban, hogy Franciaország számára nem elfogadható megoldás.

A Bizottság további javaslatai között szerepelt a pénzügyi szektor, az uniós légi közlekedés megadóztatása, illetve egy egységes európai energia- vagy vállalati adó bevezetése - írja a EUvonal.hu.

Míg 1988-ban a tagállamok közvetlen hozzájárulásai a uniós költségvetés bevételeinek 10 százalékát tették ki, ma ebből származik az unió bevételeinek 70 százaléka.

A francia miniszterelnök ugyanakkor ismét kiállt az uniós költségvetés egyik legnagyobb kiadási tételét jelentő közös agrárpolitika mellett. Francois Fillon arra is felhívta a figyelmet, hogy a jelenlegi gazdasági helyzet nem biztosít nagy mozgásteret a tagállamok számára, amelyet Brüsszelnek is figyelembe kell venni a költségvetés tervezése során.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03