Nem romlott az amerikai szójababtermés minősége

agrarszektor.hu
A mai nap folyamán az amerikai mezőgazdasági minisztérium közleményt adott ki a szójababtermésről, amiben azt írták, hogy a termés 29 százaléka még mindig "jó" vagy "kiváló" állapotban van ezen a héten, ami ugyan nem azt jelenti, hogy fantasztikus lesz a termés, de legalább nem esett a "jó" és a kiváló" részek aránya végre először az elmúlt hat hétben.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

801 centen nyitott kedden reggel a kukorica határidős jegyzése, 2 dollárcenttel alacsonyabban, mint amennyin hétfő este zárt. A délelőtt folyamán eddig egészen 806,5 centig mentek el a jegyzések.


kukorica - augusztus 7.

A búza szeptemberre szóló határidős jegyzése 892 centen nyitott, és 893,25 centen zárt hétfőn este. Kedd délelőtt folyamán eddig a legmagasabb jegyzések 904,5 dollárcentig mentek el.

 


búza - augusztus 7

A szójabab jegyzése mindössze 0,25 centtel nyitott alacsonyabban, 1584 dollárcenten, mint a hétfő esti zárója. A kedd délelőtt folyamán a szójabab legmagasabb jegyzése eddig 1605,5 dollárcent/véka volt.

"Tegnap a búza valamint kukorica árfolyama szépen építkezett felfelé, ugyanis az amerikai híradások továbbra is gyengébb termés adatokról adtak számot, valamint a csapadék szint sem alakul a vártnak megfelelően. A mai napon folytatja az emelkedést mindkét gabona árfolyama, így várhatóan a hét végére a tegnap mondott célárak teljesülhetnek. Mindent egybe vetve én további emelkedést várok. " - mondta az agrarszektor.hu-nak Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei elemzője.

A mai nap folyamán az amerikai mezőgazdasági minisztérium közleményt adott ki a szójababtermésről, amiben azt írták, hogy a termés 29 százaléka még mindig "jó" vagy "kiváló" állapotban van ezen a héten, ami ugyan nem azt jelenti, hogy fantasztikus lesz a termés, de legalább nem esett a "jó" és a kiváló" részek aránya végre először az elmúlt hat hétben, írta az agrimoney.com mezőgazdasági hírportál.

Ugyan ez az eredmény 1-2 százalékponttal jobb volt, mint amit a piac várt, az áremelkedésre játszók mégis kaptak egy kis bíztatást a miatt, hogy a "rossza", illetve "nagyon rossz" minősítést kapó részek aránya 2 százalékponttal 39 százalékra nőtt.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?