Nem tartott sokáig az árutőzsde szárnyalása

agrarszektor.hu
A WASDE jelentést követően már másnap visszakorrigáltak korábbi szintjükre az árfolyamok. Hasonló fellángolások előfordulhatnak még, de rövid- és hosszú távon is tartós csökkenésre kell számítani a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kiváló eredményekkel kecsegtető hétvégi aratás nyomán felduzzadó készletek, illetve a gyenge amerikai export adatok kettőse teljesen erodálta a csütörtöki lendületes árfolyam emelkedés eredményeit. Az egyetlen kivételt a kukorica jelentette, bár 773 centes nyitóárához képest így is 20 centet esett, azaz végül 753 centen zárult kereskedése.

A búza nem volt ilyen szerencsés, egy nappal korábbi 16 centes emelkedésének kevés híján kétszeresét vesztette el pénteken, 886 centről 856 centre esett vissza, ráadásul semmi jele annak, hogy ez a trend záros határidőn belül megfordulna.


A szója nagyjából ugyancsak lenullázta a csütörtöki emelkedését, 1548 dollárcentről 1522-re esett vissza, ez nagyjából megfelel az egy nappal ezelőtti árfolyam növekedés mértékének. A Solar Capital árutőzsdei elemzője szerint nagyon valószínűtlen, hogy a jelenleg tapasztalható negatív trendek megfordulnak, bár hasonló fellángolás-szerű növekedéseket még produkálhat a piac egy-egy váratlan eredményt hozó jelentés hatására.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03