Nincs megállás

agrarszektor.hu
Folytatódtak a hétfőn megindult folyamatok, a kukorica árát továbbra is szinten tartja a pénteki bejelentés, a búza és a szója árai azonban folytatták a csökkenést - tájékoztatott a Solar Capital árutőzsdei kereskedője.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A legnagyobb esést ismét a szója árfolyama produkálta. Egyfelől a kiváló időjárási körülmények miatt lehetővé váló gyors aratás következtében felduzzadó készletek nyomják lefelé az árakat, illetve a jövő héten esedékes WASDE jelentéssel szembeni várakozások is a csökkenő trendet erősítik, egyre inkább uralkodóvá válik az a feltételezés, hogy a vártnál kedvezőbb adatokról számol majd be. 1559 dollárcentről 1530 centre zuhant a szója a keddi napon, s bár árfolyama hagyományosan október első hetén szokta elérni az éves minimumot, egyelőre úgy tűnik még nem érte el azt.


A kukorica árfolyama nem számottevő növekedést mondhatott magáénak kedden, 756 dollárcentes nyitóárához képest mindössze két centet tudott emelkedni, így 758 centen zárt a nap végén.


A szójához hasonlóan a búza csökkenése sem tudott megállni egyelőre, 13 centet esett 884 dollárcentes nyitóárához képest, így 871 centen zárta a keddi napot. Annak ellenére sem tudott megállni, hogy újabb szárazság veszélye válik egyre fenyegetőbbé az USA kulcsfontosságú termőterületein. A nyári aszály következtében ugyanis olyan mélyen száradtak ki a termőföldek, hogy az azóta leesett csapadék még nem tudta kellően pótolni a nedvességet. Ellentétes irányban hatnak azonban azok az aggodalmak, melyek szerint a búza túl drága volt a kukoricával szemben, így utóbbi komolyabb mértékben tudta azt kiszorítani, azaz jelenleg egy egyelőre reálisabbnak tartott, alacsonyabb szintre kompenzálódik az árfolyama. 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?