Nő a kínai kukoricafelhasználás, így a cukorimport is

agrarszektor.hu
A kínai cukorimport körülbelül 3 millió tonnát tesz ki a 2011-12-es időszakban, és ez jóval több, mint a várt mennyiség, ami abból következik, hogy a kukoricaalapú alternatív édesítők egyre szélesebb körű elterjedése feljebb viszi a kukorica felvásárlási árát.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kínában az import cukor mennyisége 2010-11-ben 2 milliót tonnára emelkedett, és ez idén várhatóan még további 50 százalékkal fog növekedni, így kétségkívül ők az édesítőszer-ipar egyik legfőbb piaca - írja a Agrimoney.com

Az Amerikai Mezőgazdasági Hivatal Kína cukorimportját 1,85 millió tonnára becsülte, bár ez a Datagro tanácsadó központ szerint még több, kb. 2,2-2,5 millió tonna. A Czarnikow magas számai azt tükrözik, hogy Kínában növekvő igény van a cukorra attól függetlenül, hogy a termelés visszaesett a termőföldekért való csatározások és a kedvezőtlen időjárás miatt.

Míg a kukoricaalapú édesítőszerek megjelenése és elterjedése jó volt arra, hogy betöltse a cukorhiány okozta űrt, és az importadó is alacsonyabb volt rajta, a kormány kezd másképp viszonyulni ezek felhasználásához. Mivel Kína igénye a kukoricából készült termények iránt - amely hatására fokozatosan került exportőrből importőr szerepbe - növekedik, a kormány kénytelen a kukorica nem élelmiszeripari célú felhasználását szabályozni.

Az, hogy Kína kukoricabehozatalra szorul-e, igen érzékeny téma a gabonapiacon, mivel az ország a második legnagyobb kukoricafogyasztó a világon. Szakértők szerint 2011-12-re 6 százalékkal, 182,5 millió tonnára fog növekedni a kínai kukoricaimport. 

Természetesen ezek a változó importigények a kínai piacon a nemzetközi cukorpiac számára is kulcsfontosságúak, mivel ebben a szezonban már 1 millió tonnát importáltak Kínába Brazíliából.

A növekvő igény általánosságban a Közel-Kelet és Ázsia növekvő populációjának és gazdasági jólétének is köszönhető.

"Párhuzamosan az ázsiai deficit növekedésével a világpiac egyre inkább függ a brazil cukorkészletektől" - teszi hozzá a Czarnikow.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58