Növekedési hormont kaptak az ír marhák

agrarszektor.hu
Uniós földrajzi eredetvédelmet kapott egy lengyel sajt, nőttek a gabonakészletek Finnországban, növekedési hormont kaptak az ír marhák, és már nem olyan bizakodóak a brit mezőgazdasági termelők. Lapszemle.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A lengyel Ser koryciñski swojski nevű sajt az utolsó olyan termék, ami megkapja az Unió földrajzi eredetvédettségét, jelentette be pénteken az Európai Bizottság. Az érett sajt teljes tehéntejbőúl, tejoltóból és asztali sóból készül, és a három fazisú gyártásából legalább az egyik fázisnak egy meghatározott területen kell történnie.

Az idei második negyedévben nőtt a finnek gabonakészlete annak ellenére, hogy az időjárás hűvösebb az ilyenkor megszokottnál, írta az agra-net.com. Összesen 397 millió kilogramm gabonát termeltek a finn farmok, 69 millió kilogrammal kevesebbet mint az előző negyedévben, de 61 millió kilogrammal többet, mint a tavalyi második negyedévben. Az előző év gabonatermése is pozitív volt: 2011 júliusa és 2012 júniusa között 1,9 milliárd kilogramm gabona került a finn piacra, 2012,56 kilogrammal több, mint az azt megelőző évben, írta legfrissebb jelentésében a finn mezőgazdasági minisztérium.

A clenbuterol nevű növekedési hormont - ami népszerű a testépítők körében is -  találták meg két ír farm szarvasmarháiban az ír mezőgazdasági minisztérium nyomozói, így a mezőgazdasági minisztérium rendszeresen fogja ellenőrizni az ír farmokat. A minisztérium nyomozói átadták az ügyet az ügyészségnek, írta a The Independet ír online kiadása.

.Mínuszt 1 százalékra esett a brit mezőgazdasági termelők bizalmi indexe 2012 második negyedévében, míg az első negyedévben 26 százalékon volt, derül ki a CLA/Smiths Gore közelmúltban készült jelentéséből.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02