November 30-ig kell regisztrálni az Agrárkamarába

agrarszektor.hu
Közleményt adott ki a Magyar Agrárkamara a kedden elfogadott törvénymódosítás pontos részleteiről. A legfontosabb változás a regisztrációra rendelkezésre álló idő meghosszabbodása.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Mint arról korábban hírt adtunk, szeptember 11-én az Országgyűlés sürgős eljárásban fogadta el a július 12-én elfogadott agrárkamarai törvény módosítását. A Magyar Agrárkamara közleményben hívja fel a tagságra kötelezettek figyelmét a legfontosabb változásokra.

A módosítás értelmében 2 hónappal meghosszabbodott a regisztráció határideje, azaz november 30-ig kell bejelentkezni a Magyar Agrárkamara honlapján az agrárkamarai választási tagjegyzékbe, és eddig kell megfizetni az 5.000 Ft összegű egyszeri regisztrációs díjat is. Ez a feltétele annak, hogy a leendő tagok részt vehessenek a jövő év elején esedékes kamarai választásokon. az egyidejűleg őstermelői és egyéni vállalkozói tevékenységet folytató gazdálkodók csak az egyik jogviszonyuk alapján lesznek kamarai tagok. Közös őstermelői igazolvány esetén annak a személynek kell az agrárkamarai nyilvántartásba bejelentkezni, akinek a nevére a közös őstermelői igazolványt kiállították. A jogszabály kimondja, hogy az új agrárkamarához önkéntes alapon csatlakozhatnak a mezőgazdasági szaktanácsadók és a LEADER helyi akciócsoportok tagjai is. Őket ugyanazok a jogok illetik meg, mint azokat, akiknek tagsági viszonya a törvény alapján keletkezett.

Annak érdekében, hogy a leginkább érzékeny termékpályákon az újonnan megalakuló agrárkamara részt tudjon vállalni a szabályozott és átlátható piaci viszonyok megteremtésében, az agrárkamarai tagságra kötelezettek köre kibővült a zöldség-gyümölcs-, hús-, húskészítmény-, tej-, tojás-, takarmány- és dohányáru-nagykereskedelmet folytatókkal.

A jogszabály szól a kamarai tagok tisztességes piaci magatartására és kereskedelmi gyakorlatára vonatkozó etikai szabályok kidolgozásáról is. Azokat a tagokat, akik megfelelnek az ebben megfogalmazottaknak, a kamara megbízható üzleti partnernek minősíti, és erről a tag kérésére nyilatkozatot is ad majd.

A törvénymódosítás mindezek mellett részletesen foglalkozik az agrárkamarát érintő jogutódlás kérdéseivel, az átmeneti elnökség feladataival és jogkörével, illetve a jövő év elején esedékes választások lebonyolításának szabályaival is. A kamarai tagjegyzék összeállításához az illetékes hatóságok kötelesek átadni vonatkozó adatbázisaikat az agrárkamarának

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?