2020. február 18. kedd Bernadett

Hírek - Agrárpénzek

Olcsóbb áram: igényfelmérést indított a NAK

Augusztus 14-től elérhető a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) portálján a tagok számára 2017 őszétől tervezett villamosenergia-tendert megelőző igényfelmérés. A NAK villamosenergia beszerzésével kapcsolatos tenderének célja, hogy a kamarai tagok számára alacsonyabb villamosenergia árak és kedvezőbb szerződéses feltételek alakuljanak ki jelenlegi beszerzéseikhez viszonyítva.
 
 

Már elérhető a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara portálján a köztestület tagjai számára a 2017 őszétől tervezett villamos energia tendert megelőző igényfelmérés - derül ki a NAK közleményéből. A beérkezett adatokból a NAK energetikai adatbázist hoz létre, amely alapján megtörténik az egyes, különböző fogyasztási szokásokkal és szerződéses feltételekkel rendelkező villamosenergia-fogyasztók szegmentálása.

Ezen kivül piacfelmérési célzattal, az ezekre vonatkozó előzetes árajánlatok kereskedőktől történő bekérése, illetve a tenderfelhívás részleteinek kialakítása, végezetül a tender kiírása. A tenderen legjobb feltételeket biztosító, nyertes energiakereskedővel a tenderen résztvevő kamarai tagok egyénileg szerződnek, azonban az új kereskedelmi szerződések megkötésében segítséget nyújt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A tender elsődlegesen a következő év vonatkozásában energiakereskedőjüknek még nem elköteleződött, egyetemes szolgáltatásra nem jogosult, közepes- és nagy villamosenergia-fogyasztókra fókuszál. Ugyanakkor a jövő évre már leszerződött tagoknak is érdemes a felmérésben részt venniük, mivel így az általuk elért villamos energia árakkal összehasonlítható, „benchmark” szintű visszajelzést kaphatnak a NAK által kiírt tenderen kialakult energiaárakról.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu