Óriási beruházás a Jászságban: milliárdokból fejleszt a magyar élelmiszeripari cég

Óriási beruházás a Jászságban: milliárdokból fejleszt a magyar élelmiszeripari cég

MTI
A magyar tulajdonban lévő, vidéki nagy- és kisvállalkozások rendkívül megerősödtek az elmúlt tizenegy évben, jó példa erre a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt., amely közel 8 milliárd forintos éves árbevétellel rendelkezik - jelentette ki Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára Jászapátiban az Agrárminisztérium közleménye szerint.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az államtitkár kiemelte, a magyar vállalat jelentős élelmiszeripari szereplő Magyarországon, hiszen a cégcsoporton belül működő üzemek: a Jászság egyik legnagyobb zöldségfelvásárlója és -csomagolója, az Orto Verde Kft., a közel 400 tonna gyorsfagyasztott gyümölcsöt és 3500 tonna gyorsfagyasztott zöldséget előállító nagyrédei Jász-Tész Kft., valamint a jelentős országos tejüzemként működő Naszálytej Zrt. több mint 500 főnek ad munkát - derült ki az Agrárminisztérium tájékoztatásából.

Erdős Norbert emlékeztetett, a 2021-2027 közötti időszakban óriási lehetőség előtt állnak a hazai mezőgazdasági vállalkozások, hiszen a 4265 milliárd forintos vidékfejlesztési forrás segítségével a korábbiakhoz képest jóval nagyobb fejlesztési keretre pályázhatnak majd a mezőgazdasági és élelmiszeripari szereplők. A példátlan mértékű forrásnak köszönhetően komoly fejlesztések várnak az ágazatra.

Beszámoltak arról is, hogy Lóczi Miklós, a Jászapáti 2000 Mezőgazdasági Zrt. elnök-vezérigazgatója a cégcsoport további fejlesztéseiről azt mondta, hogy a cégcsoport tagjai az elmúlt időszakban több pályázatot is benyújtottak, így több milliárd forintból épülhet majd takarmánykeverő üzem, takarmánytároló, robotfejős szarvasmarha istálló, de új élelmiszeripari gépeket is beszereznek és korszerűsítik a hűtőházat is. A találkozón részt vett Farkas Ferenc polgármester, aki elmondta, hogy a cégcsoporttal évek óta gyümölcsöző az együttműködésük a fejlesztésekkel és a pályázatokkal kapcsolatban.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?