Óriási várakozások: kéthetes csúcson az euró

agrarszektor.hu
Kedd délelőtt alig kezdődött el Mario Draghi előadása egy portugáliai konferencián, máris erősödni kezdett az euró a dollárral szemben. A jegyzések egészen az 1,125 fölé kapaszkodtak, ami kéthetes csúcsot jelent az euró számára.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Kedd reggel a forint 309,28-nál állt az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezett a tegnap esti szinttel. A dollárral szemben pedig 276,35-nél járt a magyar fizetőeszköz. Az utóbbi napokban a 308-310-es árfolyamsáv jellemezte a forint jegyzését, a jelek szerint a nyári laposabb hangulatban nehéz lesz innen kitörnie a magyar devizának.

Az euró ma reggelre ismét 1,12-ig erősödött a dollárral szemben, ez 0,2 százalékkal magasabb a hétfő esti értéknél. A japán jen eközben szintén 0,2 százalékot tudott javítani az amerikai devizával szemben, míg az angol font 0,1 százalékkal erősödött. A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékos gyengüléssel kezdett az euróval szemben, a cseh korona pedig stagnálással nyitott. Közben a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel alig mozdult, a török líra pedig 0,1 százalékot javított a dollárral szemben, miközben a dél-afrikai rand szokás szerint az átlagosnál nagyobb kilengéseket mutat, ezúttal 0,3 százalékot javított.

Alig kezdődött el magyar idő szerint délelőtt tízkor Mario Draghi beszéde, máris intenzív erősödésbe kapcsolt az euró a dollárral szemben, amely jelzi, hogy mekkora várakozások előzték meg a beszédet. A délután közepére elérte a 1,128-at kurzus.

 

 

 

A világ jegybankárain ma a befektetők szeme

A címlapkép forrása: AFP/Frederick Florin

 

 

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03