Örülhetnek a méhészek: elkezdődött a támogatások kiutalása

agrarszektor.hu
Az Agrárminisztérium szeptember elején engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást, aminek köszönhetően egyes támogatási keretösszegek megemelkedtek. A Magyar Államkincstár mostanra elvégezte a támogatások kifizetéséhez szükséges feladatokat, így a megítélt támogatások utalása elkezdődhetett.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Magyar Államkincstár (MÁK) a Magyar Méhészeti Nemzeti Program 2018/2019-es végrehajtási időszakához kapcsolódóan az elmúlt hónapokban tizenkét alintézkedés keretében már összesen 335 millió forint támogatást fizetett ki a méhész-gazdálkodóknak, illetve a méhész szervezeteknek - írja a MÁK. Az Agrárminisztérium szeptember elején engedélyezte a Magyar Méhészeti Nemzeti Programban szereplő támogatási keretösszegek közötti átcsoportosítást, amelynek köszönhetően a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatása, és a méhanya támogatás alintézkedésekre igénybe vehető támogatási keretösszegek megemelkedtek. A keretátcsoportosítással egyúttal az is lehetővé vált, hogy a 2018/2019-es végrehajtási időszakban a kérelmekben foglalt jogos támogatási igények visszaosztás nélkül, 100%-ban kifizethetőek legyenek.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

EZ IS ÉRDEKELHET
 A Magyar Államkincstár a keretátcsoportosítás jóváhagyását követően rövid határidőn belül elvégezte a támogatások kifizetéséhez szükséges feladatokat, így a támogatások utalása a fent említett alintézkedéseket érintően megkezdődhetett. A 2018/2019-es végrehajtási időszakban benyújtott kérelmekben foglalt jogos támogatási igények alapján a varroa atka elleni gyógyszeres védekezés támogatására mintegy 6157 méhész-gazdálkodónak összesen 822 millió forintot, míg a méhanya támogatásra 2372 méhész-gazdálkodónak összesen 148 millió forintot, a többi mézes alintézkedésre összesen még 225 millió forintot fizet ki a Magyar Államkincstár a következő hetekben.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03