2019. augusztus 20. kedd István

Hírek - Agrárpénzek

Őstermelő, érvényes a betétlap?

A gazdálkodó kizárólag érvényes őstermelői igazolvány birtokában minősül őstermelőnek. Az igazolvány akkor érvényes, ha az igazolvány és a hozzá tartozó értékesítési betétlap egyidejűleg hatályos. A betétlap érvényességi ideje már három év, de ellenőriznie kell, nehogy lejárjon!
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A gazdálkodó akkor minősül őstermelőnek, ha az igazolványhoz rendelkezik az adott évre szóló értékesítési betétlappal is. Az értékesítési betétlap nem csak az adott évre, de a soron követkő két adóévre is kérelmezhető az igazolvány 5 éves hatályossági ideje alatt. Az értékesítési betétlapot az érvényes lakcímkártyán szereplő bejelentett lakóhely vagy tartózkodási hely szerinti megyében lehet kérelmezni a falugazdásztól.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

Az igazolvány érvényesítését március 20-ig lehet megtenni annak érdekében, hogy őstermelői jogviszony folyamatos legyen. Március 20-ig történő érvényesítéssel az igazolvány érvényessége 2019. január 1. napjára visszamenőleges. Az igazolványok érvényesítését a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara továbbra is díjmentesen végzi.

Őstremelő alapvetően az lehet, aki a 16. életévét betöltötte, és az őstermelői tevékenységéből származó éves bevétele kevesebb mint 8 millió forint. 2017-ben 257 ezer mezőgazdasági őstermelőt tartottak nyilván hazánkban. Az őstermelés jellemzően a családi gazdaság keretein belül történik. Ezt a gazdálkodási formát idén szeretné megreformálni a kormányzat.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu