2019. szeptember 19. csütörtök Vilhelmina

Hírek - Agrárpénzek

Őstermelők figyelem! Március 20-a után is akad tennivaló

Közel 80 ezer gazdálkodó nem érvényesítette igazolványát, nekik további tennivalójuk van. Nem érvényes és nem aktualizált adatokkal őstermelőként értékesítési tevékenységet nem lehet folytatni.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A március 20-i határidő miatt több mint 172 ezer gazdálkodó kereste fel falugazdászát annak érdekében, hogy az őstermelői igazolványát visszamenőlegesen érvényesítse - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). Jelenleg több mint 281 ezer őstermelőnek van érvényes igazolványa, azonban kevesebb, mint 80 ezer gazdálkodó nem érvényesítette igazolványát, így nekik további tennivalójuk van.

Április 26-án rendezi meg a Portfolio gazdasági portál a Nyugat-magyarországi Agrárfórumot, amely a Pápai Agrárexpó első számai szakmai rendezvényének számít. A konferencián az agrárgazdaság legaktuálisabb témáiról kaphatnak naprakész információkat a résztvevők. A kiemelt témák között szerepel az agráradózási reform, a generációváltás és a sertéságazati helyzet. Ha tájékozott akar lenni az agráriumban, jöjjön el a Nyugat-magyarországi Agrárfórumra április 26-án! A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Aki még nem érvényesítette igazolványát a 2019-es évre, az idén még megteheti. Március 20-át követően az értékesítési betétlap kiadásának napjától lesz az igazolvány érvényes, és válik a gazdálkodó újra őstermelővé. Nem érvényes és nem aktualizált adatokkal őstermelőként értékesítési tevékenységet nem lehet folytatni. Ha a gazdálkodó már egyáltalán nem végez őstermelői tevékenységet, akkor azt 15 napon belül be kell jelentenie, ez esetben az igazolvány érvénytelenítésére, bevonására van szükség.

Az őstermelői igazolványban szereplő személyes és az őstermelői tevékenységgel összefüggő valamennyi adat változását is 15 napon belül, illetve még az értékesítési tevékenység megkezdése előtt be kell jelentenie a gazdálkodónak. Ha erről megfeledkezik, akkor az őstermelői tevékenység végzésétől két hónaptól akár két évig terjedően is eltilthatják az ellenőrző hatóságok. Az igazolvány érvényesítése, módosítása és bevonása személyesen, a bejelentett lakcím szerinti falugazdásznál kérelmezhető. Az ügyintézés során az érvényes, személyazonosításra alkalmas dokumentumoknak és az őstermelő igazolványnak is rendelkezésre kell állnia, valamint közös igazolvány esetén az őstermelő családtagoknak is meg kell jelenniük.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu