2022. június 29. szerda Péter, Pál

Hírek - Agrárpénzek

Próbál kitartani 310-nél a forint

Tegnap késő délután 310-ig erősödött a forint az euróval szemben, ezt tartja péntek reggel is a magyar deviza. Közben az euró minimális erősödéssel kezdte a napot, a feltörekvő piacon pedig a török líra gyengülését érdemes kiemelni - derül ki a Portfolio elemzéséből.
 
 


Péntek reggel 310,44-nél járt a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezik a csütörtök esti árfolyammal. A dollár jegyzése 285,62-nél járt, míg a svájci frank 283,44 forintba került. Az utóbbi napokban a forint már nem először fut neki a 310-es lélektanilag fontos szintnek, csütörtök este csak percekre sikerült leszúrnia alá. Az előző próbálkozás rövid életű volt, hamar visszapattant 312 környékére az árfolyam, kérdés, hogy most tud-e még egy kicsit tovább menni a magyar deviza - olvasható a Portfolio-n.

Próbál kitartani 310-nél a forint


A versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdett, míg a tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel stagnált, a török líra viszont 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben. Az utóbbi napokban már tapasztalható volt, hogy ismét megmozdult a líra árfolyama, ennek jeleit láthatjuk most is. 

Az euró-dollár árfolyamban minimális elmozdulást látunk péntek reggel, 0,06 százalékkal tudott erősödni az euró, így 1,0867-nél jár a jegyzés. A japán jen 0,1 százalékos erősödést mutat a dollárral szemben, míg az angol font stagnál.

Próbál kitartani 310-nél a forint


A ma megjelenő makroadatok közül érdemes kiemelni az amerikai kiskereskedelmi forgalom és az infláció friss statisztikáit, melyek a nap második felében érkeznek, és a kamatkilátások miatt akár a devizapiacot is megmozgathatják.

A forint szempontjából a nap legfontosabb eseménye a Fitch késő esti döntése lesz a magyar adósbesorolásról. Egy esetleges felminősítéssel tovább távolodhatunk a bóvli kategóriától, ami akár a 310 alatti euró-forint árfolyamot is elhozhatja.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben