Profilt váltott a luxusitalokat készítő cég: új technológiával gyárt kézfertőtlenítőt

Profilt váltott a luxusitalokat készítő cég: új technológiával gyárt kézfertőtlenítőt

agrarszektor.hu
A New York-i székhelyű technológiával és életvitellel foglalkozó cég, az Air Co. az egyre nagyobb méreteket öltő koronavírus-krízis hatására átállította a termelését, és mostantól nem luxusitalokat gyártanak, hanem kézfertőtlenítőket. Nemcsak a vállalkozás döntése elismerésre méltó, hanem az eljárás is, amivel a szükséges alkoholt előállítják.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Air Co. tavaly dobta piacra a nem egyszerűen karbonsemleges, hanem egyenesen karbonnegatív vodkáját, írta meg a Springwise. A cég ugyanis összegyűjti a levegőben levő szén-dioxid-szennyeződést, és víz hozzáadásával alkoholt készít belőle, majd napenergiával működő berendezéseivel ezt párolja le. A kézfertőtlenítőknek legalább 60%-os alkoholtartalommal kell rendelkezniük, hogy megfelelően működjenek. A legtöbb ilyen terméket 70%-os etilalkoholból készítik, ami a technológiának köszönhetően az Air Co. fő terméke.

A cég alkohol-előállító eljárását a növények fotoszintézise inspirálta: a vizet hidrogénre és oxigénre bontják, amelyhez eztán hozzáadják a szén-dioxidot. A keverék így vízzé és alkohollá válik, amelyet már egyszerű feladat a kívánt erősségűre lefőzni. Az eljárásnak köszönhetően a teljes erjesztési folyamat kihagyható, vagyis nem kell hozzá a mezőgazdaság által megtermelt növény, ez pedig további költségcsökkenéssel jár.

A cég nemcsak a termelésben használja a “jót s jól" elvét, hanem a felhasználásban is. A világban tomboló koronavírus-járványra való tekintettel bejelentették, hogy kapcsolatba léptek a helyi hatóságokkal, hogy a kézfertőtlenítő-szereiket eljuttathassák azokra a területekre, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?